Naučno tehnološki parka Čačak u cilju pospešivanja privredne aktivnosti i podrške MMSPP u Čačku i regionu, i ove godine u saradnji sa Enekom organizovao je predstavljanje programa „Pokreni se za posao“, u petak, 12. aprila 2019. god, sa početkom u 12 časova, u sali NTP Čačak, ul. Nikole Tesle 42.

Pored predstavljanja ovogodišnjeg programa održana je i panel diskusija na temu „Izazovi i potencijal razvoja MMSPP iz ugla pristupa izvorima finansiranja“, na kojoj su učesnici aktivno učestvovavli u razmeni ideja i predloga za unapređenje pristupa finansijama na lokalnom, ali i nacionalnom nivou u Republici Srbiji.

Rok za konkurisanje na novi ciklus nacionalnog programa ‘’Pokreni se za posao’’ koji pomaže pokretanje i unapređenje malih i porodičnih preduzeća širom Srbije koji imaju dobru, inovativnu i održivu poslovnu ideju produžen je do 30. aprila 2019. godine. Program je do sada podržao 742 projekta iz cele Srbije iz oblasti poljoprivrede, zanatstva, proizvodnje i usluga.

U toku 2018. godine, stranar NTP Čačak, firma „Plazmateh“ dobila je sredstva za razvoj i proizvodnju gorionika na pelet snage 3MW do 18MW, a sredstva iz ovog fonda za inovativne prozvode dobili su i firme „Neva“ iz Trbušana i „Unikatni nameštaj“. NTP Čačak će se kao i do sada i u budućnosti truditi da svim zaintersovanim inovativnom MMSPP pruži podršku za razvoj i unapređenje poslovanja.

Program „Pokreni se za posao“ ove godine pruža: donaciju u vidu opreme, licenci ili sertifikata, standardizacije i optimizacije neophodne za pokretanje ili unapređenje biznisa, u vrednosti do 10.000 dolara, uz obavezno finansijsko učešće u iznosu od 20 odsto vrednosti granta; poslovne, savetodavnu i stručne obuke.

Prezentacija u NTP Čačak je bila otvorena za sva lica koja tek planiraju da pokrenu sopstveni posao ili one koji imaju već registrovan posao i ostale zainteresovane za ovu temu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here