U obrenovačkom sudu izrečena presuda Marku Đurđeviću i Katarini Popović. Navodni članovi sekte snimili ubistvo životinje i objavili na “Fejsbuku”.

Marko Đurđević iz Obrenovca i Katarina Popović iz Zemuna osuđeni su u ponedeljak u obrenovačkom Osnovnom sudu na ukupno 16 meseci zatvora, jer su se u decembru prošle godine iživljavali nad psom, kojeg su potom zaklali, sve to snimili kamerom i preko “Fejsbuka” uživo prenosili.

Sud je Marka Đurđevića osudio na devet, dok je Katarina Popović dobila sedam meseci robije. Posle izricanja presude oboje su, uz jake mere obezbeđenja i na sporedni ulaz zgrade, izvedeni iz suda i odmah upućeni na izdržavanje zatvorske kazne. Izricanje presude, kao i prethodno suđenje, bilo je iza zatvorenih vrata. Obezbeđenje je, po nalogu nadležnih iz suda, zabranilo ulaz većoj grupi građana. Pedesetak ljudi želelo je da uđe u sudnicu, a iz nje su izbačeni i – novinari.

Podsetimo, krajem decembra prošle godine, javnost je uznemirio video-snimak na kojem se vide dvoje mladih ljudi, navodnih članova sekte “Kefo zote”, kako muče i krvnički ubijaju nedužnog psa u obrenovačkom naselju Zabrežje. Mladić sa kapuljačom na glavi najpre zadobija poverenje psa, češkajući ga i tiho mu pevajući reči “kefo zote”. Već sledećeg trena, on navodi psa da legne, zabija mu nož u telo i tu ga drži neko vreme, dok životinja najstrašnije zavija od bola. Đurđević tu ne staje, nego psu stopalom pritiska njušku, ne prestajući da pevuši, čak ni kada pas zacvili i poslednji put, dok Katarina Popović, sve to mirno posmatra, smeje se i snima telefonom.

BILI POD DEJSTVOM NARKOTIKA?

Marko Đurđević i Katarina Popović su vrlo brzo nakon zločina identifikovani i uhapšeni. Od tada su u pritvoru, a pred sudom su se branili da se ničega ne sećaju i da su bili pod dejstvom narkotika.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here