Protest opozicije koji je održan u subotu u Beogradu završio se bez incidenata, iako je opozicija najavila da se neće razići dok vlast ne prihvati njihove zahteve.

Najviše sporenja bilo je oko broja prisutnih građana. Policija je tvrdila da je na skupu bilo oko 7500 građana, dok opozicija tvrdi 35 000. Nemački Špigl u svom izveštaju sa mitinga navodi da je protestu prisustvovalo 10 000 ljudi.

Dnevni list Danas u svom izveštaju navodi da su lideri opozicije imali lično obezbeđenje na mitingu, a da je Obradovića čuvalo 20 mladih momaka koji nisu bili nasilni, ali su bili ozbiljni u svom poslu i nisu dozvolili da se neko približi Obradoviću. Ne zna se da li se radi o privantom obezbeđenju ili o aktivistima Dveri.

List Danas navodi i da su ostali lideri opozicije, pre svega Đilas i Jeremić takođe imali lično obezbeđenje. Ipak kako saznaje Mediaportal njih dvojica su zatražili od policije da vodi računa o njihovoj bezbednosti što je policija i prihvatila. Sa druge strane Obradović to nije tražio, već je obezbedio telohranitelje u ličnoj režiji. Radi se o momcima koji su često uz Obradovića, rade kao obezbeđenje noćnih klubova i kafića, kao i profesionalni sportisti koji treniraju različite borilačke veštine.

Neki od njih imaju debeo policijski dosije, hapšeni su pre 7 meseci u Paraćinu zbog nanošenja teških telesnih povreda trojici mladića iz istog grada.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here