Na vest koju je objavila nemačka agencija DPA, da je Volkswagen suzio izbor zemalja na Bugarsku i Tursku, Lesli Botke, portparolka za proizvodnju i prodaju u Volkswagenu, drži se ranijeg stava da nemački gigant još nije odlučio da li će i gde će u jugoistočnoj Evropi graditi fabriku automobila.

Ona je za Politiku rekla da još nema novosti kada je reč o izboru lokacije za izgradnju fabrike.
Potvrdila je, piše list, da je njena izjava od pre dve sedmice i dalje aktuelna. Tom prilikom je rekla da su još u fazi definisanja potrebnih zahteva i istraživanja potencijalnih lokacija u istočnoevropskim zemljama.
Volkswgen, prema ranijim nezvaničnim informacijama, vaga između Srbije, Bugarske, Rumunije, Turske i Severne Makedonije.
U proizvodni pogon, koji planira da otvori 2023. godine, uložio bi, navodi se, 1,4 mlrd EUR, zaposlio bi 5.000 radnika i proizvodio 300.000 automobila godišnje.
Ambasador nemačke u Srbiji Tomas Šib, rekao je pre nekoliko dana da nema novosti u vezi sa eventualnim dolaskom Volkswagena u Srbiju i da ta odluka još nije doneta, kao i da će o tome odlučiti sama kompanija.
– Nadam se da će odluka biti u korist Srbije. Ne znam kada će odluka biti doneta, ali bi to bio nastavak pozitivnog trenda – rekao je tada Šib.

Prema izveštavanju agencije DPA, o lokaciji nove fabrike nadzorni odbor kompanije Volksawgen trebalo bi da razgovara posle Uskrsa, a odluka bi trebalo da bude doneta u novembru.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here