Do incidenta u Sedmoj beogradskoj gimnaziji došlo je nakon žučne rasprave đaka drugog razreda ove škole i profesora fizike Z.O. zbog rezultata pismenog teksta, saznaje “Blic”.

Kako saznajemo, profesor je danas na času đacima podelio rezultate pismenog testa koji su imali prošle nedelje. Đaci su se pobunili zbog loših ocena koje smatraju da su dobili zbog nepravednog kriterijuma ocenjivanja, a najglasnija među njima bila je jedna učenica. Kako saznajemo, profesor je učenicu opomenuo da se smiri, međutim ona nije htela, zbog čega joj je lupio šamar.

Nakon toga u učionici za fiziku nastao je opšti metež, đaci su skočili na profesora da odbrane drugaricu, on je udario još nekoga od dece, ali profesori u ovoj školi ne žele da detaljišu jer, kako kažu, nisu videli sam incident, pa ne znaju tačno šta se dogodilo kada je nastao metež.

Vrisku i haos čuli su drugi nastavnici i direktor škole i odmah su odjurili u učionicu u kojoj se dogodio incident.

Direktor škole je odmah izveo đake iz učionice i pozvao policiju, a u gimnaziju u Mirijevu pozvana je i hitna pomoć kako bi pregledala udarenu učenicu i ostale đake.

Direktor Sedme beogradske gimnazije Miroslav Markićević potvrdio je za “Blic” da je u školi došlo do incidenta i da je o svemu obaveštena policija.

– Kolega je ošamario učenicu. Đaci su reagovali i odmah ih rastavili. Mi smo odmah sjurili do učionice i izveli učenike. Pozvali smo policiju i hitnu pomoć, a odeljenski starešina je pozvao roditelje i obavestio ih šta se dogodilo – rekao je Markićević.

Kako je dodao o incidentu je obavešteno i Ministarstvo obrazovanja.

Prema nezvaničnim informaicjama profesor koji je ošamario učenicu odveden je u pratnji policije iz škole.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here