Naučno tehnološki park Čačak organizovao je promociju nacionalnog  takmičenja ,,Najbolja tehnološka inovacija“ 18.aprila 2019.godine u  maloj sali Doma kulture u Čačku.

Takmičenje organizuje Ministarstvo  prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije u saradnji sa  Fakultetom tehničkih nauka iz Novog Sada, Tehnološko-metalurškim  fakultetom iz Beograda, Privrednom komorom Srbije, i Radio televizijom  Srbije i Vojvodine.

Misija ovog takmičenja je promovisanje preduzetničkog i inovativnog načina razmišljanja i rada, podizanje svesti na lokalu nivou o važnosti prepoznavanja sopstvenih razvojnih mogućnosti i uključivanje svih raspoloživih potencijala. Cilj je pokazati, pre svega mladim ljudima, da ukoliko su obrazovani, kreativni i ukoliko su uporni imaju šansu i da u Srbiji stvore nešto kvalitetno.

Ove godine timovi se mogu prijavljivati u okviru dve kategorije  REALIZOVANE INOVACIJE i kategorija INOVTIVNE IDEJE  SREDNJOŠKOLSKIH/STUDENTSKIH TIMOVA.

Pravo učešća u ovogodišnjem Takmičenju imaju timovi sastavljeni od najmanje tri pojedinca koji mogu biti fizička ili pravna lica. Svaki  tim mora imenovati svog predstavnika koji je ovlašćen za komunikaciju  sa Organizacionim timom Takmičenja.

Prijavljivanje na Nacionalno takmičenje za najbolju tehnološku inovaciju traje do 30. april 2019. Početni nagradni fond iznosi 5.000.000 dinara. Naučno tehnološki park Čačak svim zainteresovanim timovima i  pojedincima nudi stručnu i tehničku podršku pri apliciranju na takmičenje.

Prezentacija nacionalnog takmičenja organizovana od strane Naučno  tehnološkog parka Čačak bila je otvorena za sva lica koja planiraju  da učestvuju na takmičenje kao i ostale zainteresovane za ovu temu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here