Predstavnici opozicionih odborničkih grupa pokušali su danas da uđu u hol Skupštine grada Čačka, ali im obezbeđenje to nije dozvolilo. Na poziv odbornice GG “Za napredniji Čačak” Violete Marković, oni su se potom uputili u salu Gradskog veća kako bi održali konferenciju za medije, ali je obezbeđenje i tu pokušalo da ih spreči. Posle višeminutnog ubeđivanja odbornici su ipak ušli u salu, ali su novinari za kratko bili onemogućeni. Ipak, na insistiranje pojedinih odbornika u salu gradskog veća ušli su i predstavnici medija.

Foto: RINA

Šef odborničke grupe Nove Srbije Miloš Marić kazao je novinarima da predstavnicima naroda odnosno odbornicima, nije bio dozvoljen ulazak u Skupštinu grada i da su oni imali nameru da se obrate građanima i da pokažu ko je prisutan na svom radnom mestu.

Foto: RINA

“Pre svega ovoga mi smo popisali ko je sve odsutan, kako u javnim preduzećima i ustanovama čiji je osnivač grad Čačak, a takođe i u gradskoj upravi”, kazao je Marić.
On je istakao da su najugroženiji oni koji nemaju stalno zaposlenje i koji su kako je rekao morali danas da krenu za Beograd i daju podršku predsedniku Aleksandru Vučiću.
Marić je istakao da je današnji događaj kada obezbeđenje nije dozvolilo medijima da uđu u salu gradskog veća, dokaz da u Srbiji nema slobode medija.

Foto: RINA

Zamenica šefa odborničke grupe GG “Za napredniji Čačak” Violeta Marković rekla je da je jučerašnji dan obeležila vest reportera “Bez granica“, koji su objavili za koliko smo mesta pali u slobodi medija, a da je dan posle, obezbeđenje koje radi u zgradi gradske uprave u Čačku zabranilo novinarima da uđu i snimaju, što je kako je kazala samo potvrda tog izveštaja.

“Ovo je zgrada naroda, zgrada Skupštune grada, ovo je slobodna zgrada i u nju može da uđe svako kome treba bilo kakva pomoć, jer pripada svakom građaninu, novinarima i odbornicima, a oni su nama uskratili slobodu ustavom zagarantovanu, da budemo obavešteni, da mi kao odbornici i kao predstavnici osnivača vršimo kontrolu da li oni obavljaju svoju dužnost koja im je kao zaposlenima, obaveza. Oni su u obavezi da budu na raspolaganju svakom građaninu u svoje radno vreme, ali su oni na raspolaganju, na žalost, samo svom vođi”, rekla je Markovićeva.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here