U Sremskoj Mitrovici je 18. aprila održano Školsko prvenstvo Srbije u atletici. Kao što je slučaj kod dece u ostalim sportskim granama, na ovakvom takmičenju dominiraju deca koja se aktivno bave atletikom. Tako da su ova takmičenja u stvari atletska prvenstva države za učenike osnovnih i srednjih škola.

Na ovogodišnjem Prvenstvu Srbije za ekipe svojih škola nastupilo je četiri člana AK “ČAAK”.

Za Ekonomsku školu iz Čačka nastupila je Sanja Đoković, koja je zauzela 3. mesto u trci na 800 metara postigavši svoj lični rekord. Sanja je učenica II godine.

Isti uspeh postigao je i Ognjen Nikolić iz Mašinsko saobraćajne škole u trci na 1000 metara sa novim ličnim rekordom boljim za dve sekunde od predhodnog. Ognjen je u ovoj trci bio najmlađi učesnik, inače je I godina.

Zlatnu medalju za Ekonomsku školu iz Gornjeg Milanovca osvojila je Ivana Ilić u trci na 100 metara sa rezultatom 12,0 sekundi. koja je inače članica AK “ČAAK”.Kao i ostali naši takmičari i Ivana je mlađa od svojih rivalki, jer je učenica II godine.

Odličan Nastup imala je mlada Kristina Đurović u skoku u dalj, koja je u konkurenciji učenica do četvrtog razred zauzela 5 mesto rezultatom 3,89 metara. Mora se napomenuti da ovi takmičari pored toga što beleže odlične rezultate u sportu imaju i odličan uspeh u školi.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here