Profesor Sedme beogradske gimnazije Z.O., koji je ošamario učenicu u četvrtak tokom časa, izjavio je da je to učinio u stanju neuračunljivosti nakon što je ona vikala na njega. Najavio krivične prijave protiv ratobornih učenika.

Veliku pažnju javnosti izazvao je slučaj iz Sedme beogradske gimnazije kada je profesor ošamario učesnicu, a potom su na njega skočili njeni drugovi.

Profesor se danas oglasio pismom, rekavši da je šamar koji joj je udario bio posledica “nužne odbrane koja se desila u stanju neuračunljivosti”.

U pismu je naveo da je učenica J.K. svoje nezadovoljstvo ocenom izražavala vikom i neprimerenim ponašanjem i najavio da će protiv učenika J.K. i P.P. koji su reagovali u odbrani drugarice, podneti krivične prijave zbog “laži i manipulacija”.

On je učesnicu opomenuo da se tako ne ponaša. Ona je najpre sela na klupu i okrenula mu leđa, a potom na upozorenje odgovorila da on nije nikakav autoritet kada “ona može tako da sedi”.

Zatim mu se, dodaje profesor, unela u lice, uštinula ga i kikom udarila po očima kada se okretala.

“U tom trenutku, u stanju neuračunjljivosti, za šta imam dokaz od psihijatra, ja sam je ošamario, te je ubrzo učenik P.P. ustao i tri puta me udario u glavu. Zbog njegovih udaraca lekari su konstantovali da je trauma pretrpljena i stavili su mi kragnu”, naveo je Z.O. i dodao da će u krivičnom postupku dokazati svoju nevinost.

“Moje delanje putem šamara bilo je posledica nužne odbrane koja se desila u stanju neuračunljivosti”, naveo je Z.O.

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here