U italijanskom Riminiju od 18. do 21. aprila održao se najstariji i najveći fudbalski turnir za mlađe selekcije u Evropi. Srbiju, Čačak, FSS i FK Slobodu reprezentovala je selekcija petlića, dečaka rođenih 2007. godine, koji su zajedno sa trenerima i grupom roditelja boravili u Italiji.

U poslednjoj utakmici koja je donela peto mesto Sloboda je golovima Parezanovića i Polovine trijumfovala nad Ženevom sa 2:0. “Zaslužili smo bolji plasman, ali iz Riminija nosimo prelepe utiske.

Otvaranje samog turnira, sa 240 ekipa, održalo se pred 7.000 navijača na gradskom stadionu. UEFA Respect se zaista potrudila da sve protekne u savršenom redu”, kaže predsednik saveta roditelja FK Sloboda Aleksandar Jovović. Kažete da ste mogli više i da vam je protiv Sijene poništen regularan gol?

“Nama rezultat nije bio u prvom planu već opšti utisak koji su ostavili naši dečaci, kako na terenu, tako i izvan njega. Mnogi su nam čestitali na prikazanoj igri. Ipak, žao nam je što su deca osetila nepravdu i bila tužna nakon nezasluženog poraza. Poništen nam je regularan pogodak iz slobodnjaka jer je sudija preinačio prvobitnu odluku. No, bili smo prvi u grupi, ukupno peti, deca su zadovoljna i to je najbitnije”.

Srbiju ste reprezentovali na pravi način? “Srbiju, Čačak, Savez, klub…Bili smo jedini predstavnici iz zemlje. Ponavljam, mnogi su nam čestitali na prikazanoj igri. Srećni i zadovoljni vraćamo se u Čačak”, zaključio je predsednik saveta roditelja FK Sloboda Aleksandar Jovović.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here