U italijanskom gradu Riminiju od 18. do 21. aprila održava se najstariji i najveći fudbalski turnir za mlađe selekcije u Evropi. Srbiju, Čačak, FSS i FK Slobodu reprezentovaće selekcija petlića, dečaka rođenih 2007. godine, koji su zajedno sa trenerima i grupom roditelja u sredu uveče otputovali za Italiju.

U petak su dečaci Slobode odigrali dve utakmice. Sa vršnjacima iz Milana Čačani su odigrali nerešeno 1:1, a strelac prvog međunarodnog gola za Slobodu, na 70. rođendan kluba, bio je Božidar Jovović. Isti igrač je postigao jedini pogodak za Slobodu u trijumfu nad Parmom od 1:0.

Juče, u četvrtfinalnom okršaju mladi Slobodinci su nakon penala eliminisani od Sijene. “U regularnom delu je bilo nerešeno, bez golova. Slobodno mogu da kažem da nam je poništen čist pogodak u regularnom delu utakmice. Potom smo ispali na penale, konačnih 3:2 za Sijenu”, poručuje iz Italije predsednik saveta roditelja Aleksandar Jovović koji napominje da je upućena žalba. Bez obzira na poraz sve čestitke mladim čačanskim fudbalerima! Zatvaranje turnira i dodela priznanja planirana je danas kad ekspedicija Slobode kreće za Srbiju.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here