Priča o dolasku nemačkog automobilskog giganta Volkswagen (Folksvagen) u Srbiju traje već neko vreme, a sada su stigle i naznake na kojoj lokaciji bi mogao da se smesti. Naime, kako saznaju Novosti, Srbija je ponudila teritoriju Inđije. U ponudi se nalazi dokumentacija sa podacima o parceli, kao i predlog dodatnih investicija koje smo spremni da uradimo. Ponuđeno je i da jedna od linija budućeg beogradskog metroa saobraća do Inđije, kako bi i Beograđani mogli da rade u tim pogonima.

Takođe, ova lokacija je odabrana zbog šireg prostora na kojem živi gotovo tri miliona ljudi – na pola puta između Novog Sada i Beograda mogli bi da se zaposle stanovnici oba grada.

Još jedna pogodnost Inđije je veoma dobra infrastruktura, blizina putnih i železničkih koridora. Takođe, ovo je opština koja ima ubedljivo najbolju reputaciju u Srbiji kada su u pitanju administracija i lako otvaranje fabrika. Već radi na desetine stranih i domaćih fabrika, i skoro da nema investitora koji se požalio što je došao u ovaj grad.

Eventualni dolazak ove kompanije za Srbiju bi imao veliki značaj. Prvenstveno bi se ubrzao višegodišnji projekat izgradnje metroa, a Inđija bi postala industrijski superioran centar. Konačna odluka biće poznata najkasnije u novembru.

U slučaju da Nemcima ova ponuda ne odgovara, naša zemlje ima alternativu u Šumadiji, u širem regionu Jagodine.

Ekapija

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here