Izbor direktora Ustanove za dnevni boravak dece mladih i odraslih sa smetnjama u razvoju „Zračak“ ponovo je uzburkao rad lokalnog parlamenta.

I ovog puta vođena je žestoka polemika između šefa odborničke grupe SPS-JS Nataše Cvijović, predsednika Skupštine grada Igora Trifunovića, odbornice grupe građana „Za napredniji Čačak“ Violete Marković i člana Gradskog veća Nemanje Trnavca.

Cvijović je u svom obraćanju rekla da je došlo do novog dogovora između koalicionih partnera o raspodeli direktorskih mesta.

Prema njenim rečima, na taj način Srpska napredna stranka (SNS) je preuzela „Zračak“.

Na izjavu Cvijović reagovao je Trifunović koji je demantovao takve navode, dodajući da ne postoji bilo kakav dogovor o raspodeli direktorskih mesta u ustanovama među koalicionim partnerima.

„SNS nije preuzela odgovornost za Zračak. Ne postoji dogovor u vezi podele direktorskih mesta“, rekao je Trifunović, dodajući da je ovakva izjava prouzrokovana unutarstranačkim sukovima u Socijalističkoj partiji Srbije (SPS).

Trnavac, koji je predsednik Gradskog odbora SPS u Čačku, tvrdi da je u celoj priči on meta, a ne neko drugi.

„Ako sam smetnja ja ću se potruditi da se sklonim iz Zračka kako bi ustanova nesmetano funkionisala“, naglasio je on.

Trnavac je obraćajući se odbornicima govorio o tome šta je urađeno u proteklih godinu dana u ustanovi, kao i o kvalifikacijama predloženog kandidata za direktora „Zračka“ Ane Jakovljević.

On je dodao da je Jakovljević za vreme obavljanja funkcije vršioca dužnosti direktora sebi smanjila platu.

U diskusiju se uključila i Violeta Marković, koja je rekla da Trnavac godinu dana ponavlja iste stvari vezane za uređenje ustanove.

Marković je Trnavca pitala zbog čega je kritičan prema prethodnoj direktorki i zbog čega, kao zaposlen u ustanovi, nije ranije ukazivao na nezakonite radnje koje su se dešavale nego ih iznosi tek sad.

Izvor:MNA

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here