Dok čekamo Animanimu 2019 (4-7. septembar), podsetimo se nekih sjajnih filmova iz prošlogodišnjeg glavnog takmičarskog programa. Uvodna projekcija: kratki video dnevnik najvažnijih događanja na Animanimi 2018.

Projekcija počinje večeras u 20 časova u Maloj sali Doma kulture
BENDITO MACHINE VI – SAMO NAPRED
Jossie Malis, Španija, 2018, 13:57

Neizbežno i enigmatično bio-tehnološko preplitanje je nadomak. Šta može da pođe naopako?

ELEKTRIČAREV DAN
Vladimir Leschiov, Letonija, 2018, 8:44

Sve je počelo sa nestankom struje.

BICIKLISTI
Veljko Popović, Hrvatska, 2018, 7:20

Biciklistička sezona je u velikoj završnici. Tokom poslednje trke dvojica biciklista na vrhu lestvice bore se ne samo za trofej nego i za naklonost dame i ispunjenje svojih erotskih fantazija. Komedija nadahnuta radovima Vaska Lipovca i začinjena erotikom i letnjim bojama.

RAJMONDA ILI VERTIKALNI BEG
Sarah Van Den Boom, Francuska, 2018, 16:00

Rajmondi su se smučili grašak, lisne vaši, prljave gaćice i kopanje po kuhinjskoj bašti. Napokon, ona bi radije seks, ljubav i beskrajnost neba…

SIRENE I NOSOROZI
Viktória Traub, Mađarska, 2017, 15:33

U nadrealnoj viziji osmogodišnje Matilde o njenoj porodici su njena baba, članica cirkusa i bivša sirena, njena opsednuta erotikom majka i nestali otac čije se slomljeno srce pojavljuje u obliku nosoroga.

MUZIČKE TRAUME 
Miloš Tomić, Srbija, 2018, 11:00

Priča bazirana na fragmentima dokumentarnih ispovesti nekadašnjih nesrećnih đaka muzičkih škola. A slika…neposlušna, više asocijativna vizuelizacija tih priča u kombinaciji, tačnije, gulaš nekoliko animatorskih tehnika.

Trajanje projekcije 92 minuta. Ulaz slobodan.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here