Zoran Terzić, prvi trener ženske seniorske reprezentacije Srbije, saopštio je širi spisak (32) igračica za II Ligu nacija 2019. Među dobro poznatim imenima srpske, ženske odbojke nalazi se i ime mlade Čačanke, Mine Mijatović (18) koja već par godina sa uspehom igra za OK TENT iz Obrenovca.

Mina je kapiten juniorskog tima TENT-a, a sa dosta uspeha igra i za seniroski tim. Njene dobre partije nsiu promakle stručnom štabu reprezentacije pa je ona zasluženo dobila poziv za senirosku reprezentaciju Srbije.

Na spisku su:

TEHNIČARI: MAJA OGNJENOVIĆ (DINAMO MOSKVA, RUSIJA), SLAĐANA MIRKOVIĆ (HEMIK POLICE, POLJSKA), ALEKSANDRA ĆIROVIĆ (ALBA BLAŽ, RUMUNIJA), MILA ĐORĐEVIĆ (CRVENA ZVEZDA) I EMILIJA ANTANASIJEVIĆ (JEDINSTVO, STARA PAZOVA).

KOREKTORI: ANA BJELICA (VOLERO LE KANE, FRANCUSKA), TIJANA BOŠKOVIĆ (EZAČIBAŠI ISTANBUL, TURSKA), SARA LOZO (ŽETISU, KAZAHSTAN), MILICA KUBURA (PARTIZAN) I SARA CARIĆ (VIZURA).

LIBERA: SILVIJA POPOVIĆ (ALTAJ, KAZAHSTAN), TEODORA PUŠIĆ (TARGOVIŠTE, RUMUNIJA), MARIJA POPOVIĆ (UNIVERZITET IST TENESI, SAD), ALEKSANDRA TADIĆ (TENT, OBRENOVAC) I BOJANA GOČANIN (TAKOVO ZVEDA HELIOS, GORNJI MILANOVAC).

BLOKERI: MILENA RAŠIĆ (VAKIFBANK ISTANBUL, TURSKA), STEFANA VELJKOVIĆ (NOVARA, ITALIJA), JOVANA STEVANOVIĆ (SKANDIĆI, ITALIJA), MAJA ALEKSIĆ (ALBA BLAŽ, RUMUNIJA), MINA POPOVIĆ (FIRENCA, ITALIJA), MAJA SAVIĆ (ŽELEZNIČAR, LAJKOVAC), JOVANA KOCIĆ (VIZURA) I SARA VUČIĆEVIĆ (CRVENA ZVEZDA).

PRIMAČI: BRANKICA MIHAJLOVIĆ (JT MARVELUS NIŠINOMIJA, JAPAN), JELENA BLAGOJEVIĆ (ŽEŠUV, POLJSKA), BJANKA BUŠA (HEMIK POLICE, POLJSKA), BOJANA MILENKOVIĆ (SKANDIĆI, ITALIJA), KATARINA LAZOVIĆ (VIZURA), KATARINA JOVIĆ (VOLERO LE KANE, FRANCUSKA), MILICA TASIĆ (CRVENA ZVEZDA), MINA MIJATOVIĆ (TENT, OBRENOVAC) I ANA PEJIČIĆ (VIZURA).

Svi mečevi Lige nacija u konkurenciji odbojkašica igraće se od utorka do četvrtka.

Sve utakmice Lige nacija 2019. direktno će prenositi TV Sport klub.

Ženska seniorska reprezentacija Srbije, aktuelni svetski prvak, igraće na startu II Lige nacija 2019. u 4. grupi I vikenda u dvorani „Aleksandar Nikolić“ u Beogradu. U 1. kolu, Srbija će u utorak, 21. maja igrati protiv Holandije od 20.00 časova. U 2. kolu, u sredu, 22. maja, Srbije će igrati protiv Koreje od 17.00 časova, a u poslednjem, 3. kolu, u četvrtak, 23. maja, protiv Turske od 20.00 časova.

II vikend će se odigrati 28 – 30. maja, a Srbija će igrati u 5. grupi u Koneljanu u Italiji, a pored domaćina rivali će joj biti SAD i Dominikanska Republika.

U okviru 12. grupe III vikenda 4 – 6. juna, Srbija će gostovati u Kortrajku, u Belgiji. Srbija će igrati sa Belgijom, Rusijom i Poljskom.

IV vikend je na programu 11 – 13. juna, a seniorke Srbije će igrati u 15. grupi, u Tokiju u Japanu, sa domaćinom, Brazilom i Tajlandom.

Poslednji, V vikend će se odigrati 18 – 20. juna, a Srbija će igrati u 18. grupi u Ningbou. Pored Kine, rivali Srbiji biće Nemačka i Bugarska.

Finalni turnir će se odigrati 3 – 7. jula u Nanđingu u Kini.

Pored Kine na Finalnom turniru će nastupiti i 5 najuspešnijih selekcija sa ukupne tabele posle 15 odigranih utakmica.

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here