ČAČAK – Mlada košarkaška reprezentacija Srbije U-19 nastupiće na Svetskom prvenstvu na Kritu, koje se održava od 29. juna do 7. jula 2019. godine.

Među izabranicima Aleksandra Bućana nalaze se dvojica igrača čačanskog Borca – plejmejker i najbolji igrač Juniorske lige Srbije Ognjen Mićović i centar Srđan Krsmanović.

Ovo je još jedna potvrda kvalitetnog rada sa mlađim kategorijama u Čačku, pogotovo imajući u vidu činjenicu da su Mićović i Krsmanović jedini košarkaši koji ne igraju u ekipama iz Beograda. Istina, Dalibor Ilić je sezonu proveo u Igokei, ali je u međuvremenu prešao u Megu.

Okupljanje igrača za početak priprema je predviđeno za 27. maj ujutru u hotelu “Trim“ u Beogradu, a na spisku su sledeći igrači:

Pavle Kuzmanović (OKK Beograd), Altin Islamović (OKK Beograd), Matija Jovanović (OKK Beograd), Zoran Paunović (FMP), Uroš Trifunović (Partizan NIS), Marko Pecarski (Partizan NIS), Ognjen Mićović (Borac Čačak), Srđan Krsmanović (Borac Čačak), Luka Cerovina (Mega Bemaks), Toma Vasiljević (Dinamik), Nemanja Kostić (Dinamik), Vladimir Radomirović (Dinamik), Aleksandar Šrajer (Vojvodina), Lazar Grbović (Dinamik), Arijan Lakić (Crvena zvezda mts), Dalibor Ilić (Igokea), Filip Petrušev (SAD), Alen Smailagić (SAD).

Da podsetimo, Srbija će Svetskom prvenstvu na Kritu igrati u grupi D sa reprezentacijama Kine, Portorika i Francuske.

Izvor: Morava info

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here