Za tri meseca isporučen jedva 1.1 milion telefona.

Printscreen

Zašto kompanija Sony prodaje sve manje telefona? Pitanje je vrlo jasno, ali je odgovor teško dati, jer na osnovu onog što smo videli na MWC 2019 sajmu u Barseloni – novi modeli ne zaostaju za onim što nudi konkurencija. Da li je problem u novcu za marketing, nekim pogrešnim koracima, koje Sony možda uporno ponavlja, nedostižna konkurencija, u ceni telefona ili u nečem drugom – tema je za mnogo širi članak.

U svakom slučaju, ogranak kompanije Sony za mobilne uređaje već dugo vremena beleži negativne rezultate, pa je nedavno spojen s drugim odeljenjimau želji da se poboljša poslovanje, a u međuvremenu je otpuštena i polovina zaposlenih u Sony Mobile-u.

Problemi odeljenja za mobilne uređaje se, ipak i dalje nastavljaju i ta kompanija je u prva tri meseca ove godine isporučila 1.1 milion pametnih mobilnih uređaja, što je rekordno nizak broj isporučenih komada. Upravo je to smanjenje broja isporučenih uređaja uticalo na finansijske rezultate i beleže se gubici od 869 miliona američkih dolara u mobilnom odelu, prenela je agencija Tanjug.

Da stvar bude još više zabrinjavajuća u Sony kompaniji procenjuju da bi u periodu od marta ove godine pa do marta 2020. godine trebalo da prodaju tek oko 5 miliona uređaja.

Ovakav sled događaja ne uliva poverenje za budućnost Xperia serije, o čijem se gašenju već šuškalo, ali je japanska kompanija to zvanično opovrgla.

Setimo se samo situacije pre samo nekoliko godina, kad je Sony Xperia važila za inovativan, vrlo ispred vremena, premijum brend mobilnih telefona, koji su želeli mnogi od nas.

Izvor: Mondo

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here