Jubilarno deseto Prvenstvo Srbije u planinskom trčanju održano je 27. aprila u Rošcima na Kablaru u organizaciji AK. “ČAAK” i “UDRUŽENJA ČAČANA U ČAČKU” a pod pokroviteljstvom ASS.

Pored veoma teške i zahtevne staze kao i loših vremenskih uslova kroz cilj je prošlo 150 takmičara. Održano je takmičenje u 15 kategorija od čega je sedam bilo promotivnog takmičarskog karaktera dok je osam imalo takmičarski karakter. Trke juniorki, juniora, seniorki i seniora su bile izborne za reprezentaciju Srbije za Prvenstvo Balkana.
Sve bolji Ognjen Nikolić je sjajnom pobedom još jednom pokazao dominaciju u trci mlađih juniora na 4000 metara. Ognjen je na takmičenje došao sa petnaestodnevnih priprema reprezentacije koje su održane na Zlatiboru. Ovom pobedom i pokazanom formom je potvrdio da je sve bliži normi za EYOF.
Moramo istaći veliku zahvalnost osoblju “KINETIC STUDIO” na čelu sa vlasnikom Miodrgm Vasićem, koji su uspešno sanirali povredu Ognjena Nikolića i tako doprineli ovom njegovom uspehu. – Dragan Dukanac.

Mlađa juniorka Sanja Đoković imala je veoma težak zadatak da u veoma jakoj konkurenciji u trci na 4000 metara pred svojom publikom brani prošlogodišnju titulu. Pored dobrog nastupa ove godine se morala zadovoljiti drugim mestom.

Zbog problema koji su se javili usled intezivnog rasta, a koji uslovljavaju umanjen trening i veoma česte pauze, Iva Zelenović je zauzela 2. mesto u trci pionirki na 2000 metara.

Malo sportske sreće je nedostajalo Nikoli Vasiću da svoj povratak na atletsku stazu obeleži na najbolji mogući način u trci seniora na 10000 metara. Pored toga sto je imao dugu pauzu i što je ovo bio njegov prvi seniorski nastup Nikola je zauzeo odlično 4. mesto.
Promotivne trke na 500 metara za atletske škole donele su najmlađim atletičarima “ČAAK”- a neverovatnih osam medalja.
U kategoriji atletske škole za devojčice rođene 2010 godine i mlađe, bronzanu medalju osvojila je Maša Janković.

Kod dečaka rođenih 2010 godine i mlah odličan nastup su imali Lazar Cvetić i Lazar Kuljanin, koji su zauzeli 2. odnosno 3. mesto.

Kod devojčica rođenih 2008 i 2009 godine drugo mesto je zauzela Kristina Đurović, treće mesto je zauzela Jana Janković dok je četvrta bila Nađa Jović.

Het trik u trci dečaka rođenih 2008 i 2009 godine za mlade nade “ČAAK” – a. Vuk Grujić je osvojio najsjajnije odličje, srebrna medalja je pripala Andreju Cvetiću dok je bronzanu medalju osvojio Jovica Prelić.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here