Na Skupštini vlasnika Kompanije Chips Way iz Čačka dogovoreno je da se rukovođenje fabrikom prepusti timu mladih Čačana koje će na poziciji generalnog direktora predstavljati dosadašnji tehnički direktor Luka Jovanović.

Prema rečima jednog od vlasnika koji je bio na čelu fabrike od 2012. godine Tomislava Bajevića, došao je trenutak kome se težilo, za proteklih šest godina dostignuti su rekordi u pogledu proizvodnje i plasmana proizvoda u sve tri proizvodne linije: čipsa, flipsa i kokica.
– Ovo je zajednički uspeh svih zaposlenih, kooperanata i nas kao vlasnika, jer zahvaljujući dobroj strategiji, požrtvovanošću radnika, dobrim odnosom kooperanata, ostvarili smo najviši nivo planiranog u pogledu kvaliteta, količina i plasmana proizvoda iz tri programa. Čačanski čips se našao među omiljenim grikalicama u 14 država od kojih je devet država Evropske unije – rekao je Bajević.

Rast proizvodnje pratio je angažovanje mladih stručnjaka pred kojima će u narednom periodu biti ozbiljan izazov. Izgradnja proizvodne linije za slatki program ulazi u završnicu, a prvi slatki proizvodi iz čačanske Čipsare očekuju se već početkom leta.
– Investicija vredna oko 2 mil EUR, koliko iznosi ovaj projekat, podrazumeva opremanje hale za proizvodnju u skladu sa najvišim standardima i početak proizvodnje novih proizvoda, ovoga puta sa slatkim ukusom – najavljuje Tomislav Bajević i dodaje da je stalno investiranje u proizvodnju uz dobre i stručne kadrove ključna strategija Chips Way-a.
Čačanska Čipsara je iz stečaja prodata 2012. godine konzorcijumu pet vlasnika, krajem iste godine obnovljena je proizvodnja, najpre sa 25 radnika. Danas je čačanska fabrika ima 145 zaposlenih, a sa pokretanjem nove linije očekuje se i novo zapošljavanje. Sa fabrikom sarađuje oko 200 kooperanata, među kojima su najbrojniji proizvođači krompira.
– Kadrovi su nam posebno važni jer bez dobrih kadrova nema dobrog rada. Formiran je odličan tim mladih stručnjaka na čelu sa Lukom Jovanovićem, za koje smatramo da su potpuno spremni da vode fabriku i da unošenjem mladalačke energije nastave kretanje uzlaznom linijom. Težili smo ovom trenutku da čačansku fabriku vode Čačani – kaže Bajević i navodi da se dobar timski rad najbolje vidi u rastu proizvodnje jer, kako je rekao, količina proizvoda za celu 2014. godinu sada se proizvodi za jedan mesec.

Izvor: ekapija

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here