Devojka iz Beograda čiji su inicijali J.V. teško je povređena na reci Tari kada se prevrnuo gumeni čamac kojim se spuštala sa grupom turista, rečeno je Srni u Policijskoj upravi Foča.

Policiji je danas u 12.30 časova prijavljeno da se na lokalitetu Manita vrela na Tari prevrnuo čamac prilikom rafting spusta i da je ženska osoba zadobila teže povrede.

Na mesto nesreće odmah su se uputili policija, hitna pomoć Doma zdravlja i spasilačka služba “Volf”, a kada su stigli, devojka je bila izvučena iz vode i u teškom stanju.

Medicinski radnici pružili su joj prvu pomoć, a potom je prevezena u Univerzitetsku bolnicu Foča.

Dežurni lekar u ovoj bolnici, anesteziolog Vanja Starović rekla je Srni da je pacijentkinja priključena na aparate za disanje i da je njeno zdravstveno stanje trenutno stabilno.

Ona je dodala da je devojka primljena u lošem opštem stanju, pothlađena i sa teškim oštećenjem pluća, te da je smeštena u jedinicu intenzivne nege.

U Policijskoj upravi Foča kažu da, prema prvim informacijama koje imaju, turisti nisu odseli u nekom od rafting-kampova, već su iznajmili čamac i skipera. Još nije utvrđeno ko je vlasnik čamca.

O svemu je obavešten dežurni tužilac koji je naložio da bude izvršen uviđaj.

Izvor:Mondo

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here