Najbolji asistent makedonske lige i MVP 3. kola nije ostrašćeni navijač, ali rado gleda utakmice večitih!

Pored porodice život je posvetio košarci koja mu je bila prvi i jedini sportski izbor. Prve treninge odradio je u KK YU 32. Potom su se u Srbiji ređali Konstantin, Borac, Vršac, Tamiš i kraljevačka Sloga. Međunarodnu karijeru gradio je u Mađarskoj, BiH, Rumuniji iz koje je stigao u Makedoniju. Kumanovo, kako je za Mozzart Sport podvukao Dumić, nije na nivou nekadašnjeg košarkaškog kluba jer sadašnja uprava vraća ranije stvorene dugove.

Oscilacije su bile prisutne tokom sezone, ali ostvareno je više nego što se očekivalo. Tim je uspeo da izbori plasman u Superligu, a Filip beleži odlične partije. Prvi je asistent lige sa 7.3 dodavanja. Deseti je strelac lige, prosečno beleži 13.6 poena po meču, uz tri i po skoka. Na derbiju sa MZT – om bio je najefikasniji igrač na meču(22 poena). Uz indeks korisnosti 26 izborio se za titulu najkorisnijeg igrača 3. kola makedonske Superlige. Između ostalog, i zbog toga smo ga pozvali za gostovanje u MOZZART – ovoj rubrici “Pet na pet”.

1.Da li ste svojevremeno pored košarke trenirali još neki sport i koji?

“Prva i jedina opcija bila je košarka. Zavoleo sam je, pre svega, zbog naše reprezentacije, igara i rezultata koje su ostvarivali”.

2.Ko vam je bio sportski uzor, idol, u tinejdžerskim danima?

”Kao i mnogima Dejan Bodiroga. Svima je jasno i zašto”.

3. Koji klub nosite u navijačkom srcu?

“Ne pripadam okorelim navijačima. Nisam opredeljen, ali kad sam u Beogradu gledam utakmice i Partizana i Zvezde. Da, navijam za Borac”.

4.Sportski događaj koji je ostao u sećanju i koji ćete pamtiti celog života?

“Igrao sam za čačanski Borac. Ne sećam se godine, ali znam da je Morava pretila da poplavi i dvoranu. Igrali smo utakmicu Superlige sa Crvenom zvezdom i izgubili nakon produžetka. Taj meč mi je ostao u sećanju”.

5.Životni i sportski cilj?

“Da postanem dobar trener. Naravno, trenerski uzor mi je najtrofejniji trener Evrope, Čačanin, Željko Obradović. Žoca nije moguće dostići, ali mi makar može biti uzor”.

Pišu: Nela i Đurđe MEČANIN djurdje.mecanin@mozzartbet.com

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here