Kajak klub Čačak nastupio je u trećem kolu Evro lige u Sprintu na 600 metara u Nemačkoj u gradu Ausburgu.
Na put su krenuli Ognjen Perovanović i Neven Kleut sa trenerom Novaković Zoranom. Za takmičenje je bilo prijavljeno 150 kajakaš iz 14 zemalja i to iz Austrije, Australije, Nemačke, Francuske, Švajcarske, Irske, Holandije, BIH, Hrvatske, Slovenije, Srbije, Češke, Severne Makedonije, Italije.
Čačani su se tako našli u društvu najboljih zemalja u kajaku na divljim vodama i sa evropskim i svetskim šampionima (na slici Neven Kleut sa evropskim i svetskim šampionom slovencem Žnidarščić Nejcom) i na jednoj od najboljih veštačkih staza u Evropi.

Foto: KK Čačak

Na taj način su dostojno predstavljali svoj grad Čačak i svoju zemlju Srbiju.
Prvi dan se nastupalo na takmičenju koje se bodovalo za svetski rang, a drugi dan su se borili za prestiž u Evro ligi.
Iako je staza bila tehnički zahtevna i iako su se  čačani prevrtali i okretali uzvodno, obojica su uspeli da savladaju stazu i završe trku.
Ovim svojim uspešnim nastupom, Ognjen Perovanović je zauzeo deveto mesto u ukupnom plasmanu seniora u Evro ligi, dok je kod juniora Neven na desetom mestu.
Sledeće što čeka čačane u maju je nastup na domaćim takmičenjima na Prvenstvu Države i Kupu mlađih kategorija i odlazak krajem meseca u Španiju na sledeće kolo Evro lige u Sprintu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here