U Moskvi će u periodu od 31. maja do 02. juna biti održan edukativni seminar na temu borbe protiv korišćenja nedozvoljenih sredstava u sportu, u organizaciji Olimpijskog komiteta Rusije, Antidoping agencije Rusije (RUSADA) i Ministarstva sporta Rusije. Četvoro mladih sportista iz tri sporta predstavljaće Olimpijski tim Srbije. Oni su dosadašnji učesnici ili kandidati za učešće na Olimpijskom festivalu mladih Evrope (EYOF) i Olimpijskim sportskim igrama mladih (YOG).

1. Ivana Ilić (atletika) – 2002. godište, učesnica letnjeg EYOF – a 2017. godine, učesnica letnjeg YOG – a 2018. godine i kandidat za letnji EYOF 2019. godine.

2. Zoja Grbović (alpsko skijanje) – 2002. godište, učesnica zimskog EYOF – a 2019. godine i kandidat za zimski YOG.

3. Aleksandar Rajičić  (džudo) – 2002. godište, kandidat za letnji EYOF 2019. godine, trenutno na WJR listi za kadete 16. mesto.

4. Uglješa Pantelić (alpsko skijanje) – 2002. godište, kandidat za zimski YOG 2020. godine.

Kada se nađete na spisku od četiri imena iz svih sportova u Srbiji dovoljno govori. Posle priprema u Trebinju imam još jasniju sliku i mislim da smo na dobrom putu da ostvarimo još bolje rezultate. Sprinterske discipline su veoma zahtevne i traže potpunu posvećenost takmičara i trenera. Pokušaćemo da napravimo tim koji će pratiti Ivanu, još jednom moram da izrazim veliku zahvalnost fizioterapeutu Miodragu Vasiću i ostalima koji su uvek tu kada zatreba. – trener Dukanac.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here