ČAČAK – Lider Grupe građana “Za napredniji Čačak“ dr Aleksandar Radojević ocenio je da je stihijski ulazak građana i pojedinih lidera u zgradu RTS-a predstavljao autogol za opoziciju. On je rekao i da će biti dogovaranja u vezi sa nastavkom protestnih okupljanja u Čačku.

Radojević je na konferenciji za novinare rekao da opozicija ima protivnika koji je veoma moćan jer je prigrabio svu vlast i sve institucije. Prema njegovim rečima, svaki vid borbe mora da bude dobro osmišljen i izveden kako ga vlast ne bi iskoristila u svoju korist.

– Svi ste svedoci upada u RTS koji je bio autogol opoziciji jer je tu neko ušao sa motornom testerom koju su režimski mediji toliko izraubovali, toliko puta su vratili snimak sa tom motornom testerom da je ona postala sinonim autogola. Barem u ovom delu Zapadne Srbije za sve one koji su pratili čuvene Pinkove opservacije na temu ulaska u televiziju sa malim brojem ljudi koji su imali neku ideju. Na kraju, od te ideje je ostalo samo materijala za Pink da pravi kojekkakve provokacije na tu temu – istakao je Radojević.

U GG veruju da će se uskoro steći uslovi za nova protestna okupljanja u Čačku

– Da li će se i kada nastaviti protesti i kako će sve to da funkcioniše, o tome ćemo se dogovarati. U svakom slučaju, to što u ovom trenutku nema protesta ne znači da ih neće biti i da se neće nastaviti u datom trenutku – kaže Radojević.

Šta bi bio generalni stav Grupe građana “’Za napredniji Čačak“ vezano za to? Da li je ovaj model koji trenutno važi po vama dobar ili bi trebalo izvršiti pritisak na vlast sa ponovnim okupljanjima svakog petka?

– Mislim da uvek imamo povoda i za okupljanje i za proteste i da će i i dalje biti, sve dok se ne izborimo za pravedne izborne uslove – rekao je dr Radojević.

Izvor: Morava info

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here