Gradske vlasti razmatraju opciju da na pešačkom prelazu kod Pošte, odnosno na raskrsnici Gospodar Jovanove, Vojvode Stepe, Kneza Miloša i Filipa Filipovića postave semafor za pešake.

Ovo rešenje karakteristično je za veće gradove na raskrsnicama na kojima veliki broj pešaka prelazi ulicu. Na takvim raskrsnicama značajno je usporen saobraćaj jer praktično u svakom trenutku neko prelazi ulicu, a automobil mora da stane bez obzira da li se na pesačkom prelazi nalazi jedan pešak ili njih više.

Argument za postavljanje semafora pored ubrzavanja saobraćaja je i povećana bezbednost, pešaci bi prelazili ulicu u grupama i samo kada je za njih uključeno zeleno svetlo. Automobili se ne bi zaustavljali na svakih nekoliko sekundi i ne bi se dešavalo da neko ne stane pešaku na pešačkom prelazu.

Da li ima kontra argumenata i kakvo je vaše mišljenje o ovoj ideji možete nam preneti putem ankete.

Da li ste za postavljanje semafora kod pošte u Čačku?

 
pollcode.com free polls

 

8 KOMENTARA

  1. Prvo da postave policiju da kaznjava vozace koji ostavljaju kola na raskrnici i odlaze u banku ,apoteku ili gde god..Bukvalno svaki dan kao da je parking

  2. Gospodo, izmestiti pesacki prelaz 10m prema ekonomskoj skoli. Postaciti zastitne ograde gde se trenutno nalazi pesacki prelaz, usmeriti pesake na novi PP i resen problem

  3. Prvo – kružni tok kod Pošte
    Drugo – kružni tok kod Gimnazije
    Pešački prelaz shodno tome pomeriti prema Ekonomskoj školi, kod Padronea i posle kuće Srbija Šuma.

  4. “Bagru”,pa vi ste se rodili u kolima,ne pesacite! Svaka cast…Sram vas bilo, kada nemate nista pametno da napisete bolje cutite.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here