Generacija Čačana iz svih pet srednjih škola, Gimnazije, Ekonomske, Tehničke, Mašinsko-saobraćajne i Medicinske, zajedno će proslaviti 30 godina generacijske mature, u petak, 24. maja, u čačanskom hotelu “Morava”.

Ideja organizatora je da proslavi prisustvuju svi oni koji su završili srednjoškolsko obrazovanje 1989. godine, a bilo kako su povezani sa školovanjem u Čačku. Na ovaj način, organizatori upućuju poziv svojim školskim drugaricama i drugovima, koji su bilo kada učili u osnovnim ili srednjim školama u Čačku, a na primer, maturirali su u drugom gradu.

S obzirom na to da je ovo generacija usmerenog obrazovanja, poziv važi za sve one koji su učili prve dve godine u Čačku, a posle u nekom drugom gradu, jer je cilj da se okupi generacija rođena 1970. godine, među kojima ima i onih koji su rođeni ili 1969. ili 1971. Na primer, veliki je broj onih koji su u Čačku završili osnovnu školu, a zbog izbora zanimanja srednju školu su učili u nekom drugom gradu.

– U generaciji je bilo naših drugarica i drugova koji su srednju školu završili u Gornjem Milanovcu, Užicu, Šapcu, Mariboru… Želimo da se te večeri družimo jer smo sa njima proveli divne godine u osnovnoj školi – poručuju organizatori i dodaju da poziv važi za sve one kojima su u sećanju ostale čačanske učiteljice i učitelji, školski drugovi, razredne starešine iz bilo kog perioda njihovog školovanja.

Maturantima iz čačanskih škola pozivi su upućeni elektronski posredstvom koordinatora škole. Zbog nemogućnosti da se pozivi upute lično, jer veliki broj njih živi van Čačka i van Srbije, organizatori generacijske mature upućuju molbu roditeljima, članovima porodica i prijateljima da jubilarnim slavljenicima prenesu ovaj poziv.

Organizatori dostavljaju i imejl adresu na koju se zainteresovani mogu javiti: centar.dijalog.tolerancija@gmail. com .

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here