Čačak je 3 meseca bez sms naplate parkinga, a mnoga pitanja i dalje traže odgovore. Portal Reflektor je pokušao da dodje do odgovora, ali bezuspešno.

Iako je Čačak među prvima uveo ovaj način naplate i to u saradnji sa čačanskom firmom, posle nekoliko godina uspešne saradnje, ta ista firma više nije podobna, a Čačak nema sms naplatu parkinga.

I dalje ne znamo zašto je saradnja sa firmom Djoković softvrer prekinuta kada je direktor Zoran Blagojević pre samo godinu dana na sav glas hvalio ovu firmu i njen softver.

Prvi tender je poništen jer je neko otvarao ponudu firme Djokovic softver koja je inače bila najpovoljnija. Ni dan danas ne znamo ko je to uradio i zašto. Tender je poništen i raspisan je novi. Djokovic softver ponudio je svoje usluge za 12 dinara, firma Dokus za oko 1.8 miliona dinara. Dokus je pobedio.

U međuvremenu Dokus je ponudio gradu besplatan softver do okončanja tenderskog postupka. Prema najavi direktora Parking Servisa Zorana Blagojevića, sms naplata je trebala da bude uspostavljena krajem marta ili početkom aprila, da bi nakon toga obećao gradonačelniku da će sve biti u redu od početka maja. Od tih obećanja prošlo je nekoliko meseci, sms naplate parkinga i dalje nema. Firma Djoković softver nakon toga ponudila je gradu svoj softver besplatno na neodređeno vreme. Kako tvrde iz ove firme, JKP Parking servis posle nekoliko godina uspešne saradnje, ovaj posao dodelio je firmi koja nema nikakvo iskustvo u tom poslu i nema softver u bilo kom drugom gradu.

Portal Reflektor je do sada više puta postavljao niz pitanja JKP Parking servis, ali odgovora nema. Dobili su jedan mejl 31. januara u kome se kaže da ćemo sve odgovore dobiti nakon završetka tendrskog postupka. Taj tender je završen, pa raspisan novi koji je takođe okončan, odgovora na pitanja nema, kao što nema ni sms naplate parkinga.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here