Čačak – Patrijarh bi pored toga što je primio politčki vrh Srpske napredne stranke, mogao da razmisli i o tome da primi delegaciju opozicije i da na taj način ima uvid u situaciju u Srbiji iz svih uglova”, izjavio je lider Dveri, Boško Obradović na konferenciji za medije i dodaje da bi možda baš patrijarh bio taj koji bi pomirio opoziciju i vlast.

“Patrijarh Pavle bio je miritelj i ujedinitelj srpskog naroda. Patrijarh Irinej treba da bude svestan da Srpska pravoslavna crkva nije privatna crkva Srpske napredne stranke i zato bi trebalo da organizuje dijalog vlasti i opozicije, jer takva komunikacija nedostaje ovom društvu i to bi bilo blagotvorno za trenutno rešavanje političke situacije u društvu”, ističe Obradović.

Opozicija će, kako kaže Obradović i dalje nastaviti sa bojkotom skupštine i protestima “Jedan od pet miliona”, jer vlast i dalje ignoriše njihove zahteve.

“Uskoro će se navršiti šest meseci, od kad smo počeli sa protestima i to će biti obeleženo kako u Beogradu, tako i u ostalim gradovima Srbije i biće to novi zamajac protiv ove vlasti”, izjavio je Obradović.

On je rekao da će Srpski pokret Dveri tradicionalno obeležiti Dan porodice koji se proslavlja danas, a Dveri će mu posvetiti čitavu nedelju od 18. do 26 maja, dok će centralni događaj biti 19. maja u parku Tašmajdan.

“Okupljamo se ispred crkve Svetog Marka tačno u podne, odakle ćemo krenuti u park, a biće organizovan i defile dece. Od svog nastanaka Dveri se deklarišu kao porodična politička organizacija. Čuvamo prave životne vrednosti, koje se danas ne cene. Trenutna vlast vodi lošu politiku u kojoj žene kad zatrudne ostaju odmah bez posla, a roditelji se pitaju da li će dete moći upisati u vrtić i da li će imati čime da ga prehrane jer nigde ne rade”, zaključio je Obradović.

Izvor:Gzs

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here