Patrijarh srpski Irinej nije na Sabor SPC pozvao vrh Srpske napredne stranke, kako to kaže Boško Obradović, već Predsednika Republike Srbije, legitimno izabranog na izborima, u prvom krugu, glasovima preko 2 miliona građana.

To što Patrijarh Irinej prepoznaje borbu i energiju Aleksandra Vučića nije ništa čudno, jer to prepoznaje i oseća ogromna većina građana Srbije. Mržnja opozicije prema Patrijarhu Irineju samo pokazuje koliko su svi, uključujući i Obradovića, lažni vernici. Zvanična objava Narodne stranke koja je jedan od osnivača SzS je sramna i beščasna i predstavlja pravo lice opozicije.

Boško Obradović je više puta pretio rušenjem ustavnog poretka zemlje, uličnim sukobima, pozivao je vojsku i policiju da predju na njihovu stranu i uhapse predsednika. Sada taj isti čovek poziva na dijalog i to ni manje ni više nego Patrijarha kojeg je isti dan brutalno izvredjao njegov blizak saradnik Vuk Jeremić. Setili su se dijaloga oni koji su napustili sve institucije u kojima se taj dijalog odvija. Danas kada raspravljamo o zakonu koji je inicirala fondacija “Tijana Jurić” i oko 160 000 građana Srbije, o kreditu za auto-put Preljina-Požega, Obradovića nema u skupštini Srbije, u istoj skupštini od koje svakog meseca prima platu i koja mu svakog meseca plaća kiriju za stan u Beogradu.

Umesto da radi svoj posao za koji je plaćen, Boško Obradovoć “klošari” ulicama Beograda, zaustavlja saobraćaj, maltretira građane i svakodnevno od sebe pravi budalu. I na sve to još daje sebi za pravo da deli lekcije Patrijarhu, ljubomoran jer se isti ne vidi njemu, Đilasu i Jeremiću. Očigledno da je ovaj zakasneli pubertetlija negde zaboravio kućno vaspitanje.

Marko Parezanović, narodni poslanik i poverenik GrO SNS Čačak

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here