Glavna uloga biće poverena američkom glumcu, a scenario je rađen po romanu “Srpsko srce Johanovo” Veselina Dželetovića, koji govori o trgovini organima tokom 1998. i 1999. na Kosovu.

Po romanu “Srpsko srce Johanovo” Veselina Dželetovića narednih meseci i u američkoj produkciji biće snimljen film o zlodelima Albanaca nad Srbima i trgovini organima na Kosovu tokom 1998. i 1999. godine, prenosi “Kurir”.

Delo “Srpsko srce Johanovo” govori o tome kako su zlikovci iskopali srce Srbinu Jovanu u Velikoj Hoči i odneli ga u Nemačku, gde ga je bogati Nemac Johan Vagner kupio. Posle uspešne transplantacije, Vagner počinje da sanja nepoznate predele, pravoslavnu crkvu, seosku kuću i pred njom plavookog dečaka. Vremenom snovi se pretvaraju u košmar ratnih slika i Johan, njihovim tragom dolazi na Kosmet, odlučan da otkrije identitet donora. Na kraju, on prelazi u pravoslavlje i usvaja dečaka Milana, koji po smrti majke ostaje sam.

“Duša napušta telo onda kada srce prestane da radi, a duša Jovanova je u Johanovom telu. Angažovali smo jednog američkog scenaristu i u pregovorima smo sa jednim poznatim američkim glumcem koji treba da igra Johana. Scenariom je veoma zadovoljan i Veselin. ‘Srpsko srce Johanovo’ će da dovede Holivud u Beograd i svet će čuti istinu o ‘žutoj kući'”, rekao je za “Kurir” producent Dragan Ivanović.

Roman “Srpsko srce Johanovo” doživeo je 13 izdanja, preveden je na mnoge svetske jezike: engleski, ruski, francuski, nemački, rumunski, italijanski, grčki… A, Veselin Dželetović je svima davao besplatna autorska prava samo da bi se istina o zverskom zločinu nad Srbima širila u svetu. Amerikancima će ovo biti prvi film koji afirmativno govori o Srbima.

Izvor:Mondo

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here