Operska primadona Jadranka Jovanović nastupiće na Gradskom trgu u Čačku sledeće subote.

Jadranka Jovanović operska primadona, mecosopran, prvakinja Opere Narodnog pozorišta u Beogradu, jedna od najpopularnijih umetnica u klasičnoj muzici u Srbiji sa velikim međunarodnim ugledom i karijerom nastupiće u Čačku u subotu 25. maja na gradskom trgu.

Jadranka Jovanović je diplomirala dva odseka, na Katedri za muzičku teoriju i Katedri za solo pevanje, na Fakultetu muzičke umetnosti. Magistrirala je solo pevanje.

Gostovala je na operskim scenama Italije(Firenca, Rim, Pezaro, Bergamo, Trst, Kaljari, Trapani), Španije (Teatar Liseo, Barselona), Francuske (Bordo, Nim, Ruan), Brazila (Rio de Žaneiro, Sao Paulo), Meksika (Meksiko Siti, Gvadalahara), Japana (Tokio, Nagoja), Portugalije(Lisabon), Irske (Dablin), Engleske (London).

Učestvovala je na Festivalu Donicetija u Bergamu, festivalu operete u Trstu.

Veliki uspeh je ostvarila u Verdijevom Don Karlosu (Eboli) u Palm Biču (1999.), pod dirigentskom palicom Atona Guadanja. U sezoni 2001-2002. nastupila je uz Praški simfonijski orkestar u Bedžih Smetana Holu, na božićnom koncertu. Uz nju su nastupili i tenor Peter Dvorski i bariton Dalibor Jenis.

Godine 2013. bila je na turneji u Americi i održala koncerte u Karnegi holu i Kenedi centru.

IZVOR: Reflektor

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here