Velika svetska zvezda klasične muzike, vilinista Nemanja Radulović održaće 26. juna veliki koncert sa orkestrom na Gradskom stadionu u Čačku, dok će operska diva Jadranka Jovanović nastupiti na Gradskom trgu 25. maja.

Ove muzičke događaje najavio je gradonačelnik Čačka Milun Todorović, naglasivši da je povod organizovanja ova dva, kako ih je on nazvao, spektakla, težnja za poboljšanjem kulturne ponude u gradu na Moravi, ali i u regionu.

– Na obe pozornice biće od 25 do 30 muzičara. Za takve umetničke veličine poput Nemanje Radulovića i Jadranke Jovanović ne možete lako ugovoriti nastupe. Pred gostovanje Nemanje Radulovića pre godinu i po dana u Domu kulture, imali smo na hiljade poziva građana koji su želeli da prisustvuju tom koncertu. Naravno da nisu svi mogli da uđu u salu koja prima nešto manje od 700 sedećih mesta. Već tada smo razmišljali da njegov koncert organizujemo na otvorenoj sceni, i u dogovoru sa Nemanjom i njegovim saradnicima došli smo do ideje, a kasnije i do dogovora da taj koncert upriličimo na Gradskom stadionu u Čačku. Ulaz za oba nastupa će biti besplatan, a troškove će snositi grad Čačak – rekao je Todorović.

On je naglasio da će troškovi produkcije biti minimalni u odnosu na imena koja će nastupiti u Čačku.

– Očekujemo puno publike iz regiona. Mislim da i klasična muzika zaslužuje otvorenu scenu – rekao je gradonačelnik.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here