U toku proteklog vikenda (18/19. maja), u Kruševcu su održane kvalifikacije za kup Srbije za starije juniore/ke, koje su ujedno bile i finale kupa centralne Srbije kao i prvenstvo centralne Srbije za starije juniore. Na ovom takmičenju je nastupilo 18 klubova u ženskoj i 21 klub u muškoj konkurenciji sa teritorije centralne Srbije, dok su kvalifikacije za klubove sa teritorije Beograda bile u Beogradu, sa teritorije Vojvodine u Sremskoj Mitrovici, a klubovi sa Kosova i Metohije su kvalifikacije održali takođe u Kruševcu.
Kako se i očekivalo atletičari Atletskog kluba “ČAAK” su postigli odlične rezultate.
Prvog dana jedan od najboljih rezultata na takmičenju postigla je Ivana Iliću trci na 100 metara (12,13 sekundi) i osvojila prvo mesto pored veoma nepovoljnog vetra.
U trci na 1500 metara Sanja Đoković pobedila je popravivši svoj lični rekord za čak 11 sekundi.
Prvog dana Ognjen Nikolić je imao dobar nastup u trci na 1500 metara. Iako mlađi od svojih rivala pružio je snažan otpor, ali se ipak na kraju morao zadovoljiti trećim mestom.
Drugog dana takmičenja u sprintu Ivana Ilić je ponovo imala briljantan nastup. Pored pobede u trci na 200 metara postigla je odličan rezultat 24, 83 sekunde, rezultat bi verovatno bio novi državni rekord (24, 58) da nije bilo jakog vetra, koji je duvao u prsa.
Posle velike borbe u trci na 800 metara Sanja Đoković je zauzela 3. mesto.
Kako se i očekivalo Ognjen Nikolić je lako i ubedljivo pobedio u trci na 3000 metara.
Ženska ekipa AK “ČAAK” je zauzela 3. mesto na kupu centralne Srbije iza ekipa Kruševca i Priboja u konkurenciji 18 klubova.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here