U okviru Međunarodne regionalne saradnje sindikalnih organizacija u visokoobrazovnim ustanovama, članovi Sindikata Politehničkog univerziteta u Temišvaru (Rumunija) boravili su  18. i 19. maja 2019. godine u poseti Čačku kao gosti Fakulteta tehničkih nauka u Čačku.

Posetom je obuhvaćen obilazak Fakulteta, akademske četvrti, ustanova kulture Narodne Galerije „Nadežda Petrović“ i Narodnog muzeja gde su gosti  imali priliku da  u okviru programa „Noć muzeja“  pogledaju postavke izložbi, a u okviru drugog dana posete posećeni su i Ovčarsko-kablarski manastiri.

U ime Sindikata Fakulteta tehničkih nauka u Čačku predsednica Milka Jovanović prilikom obraćanja kolegama iz Temišvara izrazila je zahvalnost za uzvraćenu posetu Čačkui najavila proširivanje saradnje i u drugim segmentima sendikalne saradnje. U ime Sindikalne delegacije  Univerziteta iz Temišvara iz Čačka izrazivši zahvalnost na gostoprimstvu predsednik  Prof. Corneliu Podoleanu rekao je da je ovo samo nastavak bolje i uspešnije saradnje ozvaničene pre godinu dana potpisivanjem Protokola o saradnji Sindikalnih organizacija dve visokoobrazovne ustanove.

U prisustvu prodekana FTN, goste iz Rumunije pozdravila je dekan FTN prof. dr Danijela Milošević.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here