Juče su u mestu Kresevo, BIH, na sztazi “Gajice”  odrzane moto kros trke koje su se bodovale za Istočno evropski šampionat u moto rkosu.

U klasi MX85 u obe vožnje bilo je više nego uzbudljivo. U prvoj vožnji zbog kvara na motoru trku nisu završili Vuk Drmanac i Aleksa Milosavljević iz MK Tanasko Rajić, dok je Filip Rajević iz Termorade AMSK Čačak osvojio drugo mesto a Petar Mitrović iz MK Tanasko Rajić treće. U drugoj trci nakon popravke motora, Vuk Drmanac je nakon velike borbe pobedio Aleksu Milosavljevića, dok je Filip Rajević zauzeo IV a Petar Mitrović V mesto. U ukupnom plasmanmu Rajević je zauzeo II a Milosavljević treće mesto.

U klasi MX2 Nenad Petrović iz MK Tanasko Rajić bio je četvri, dok je Milan Vukajlović iz istog kluba bio peti, a Jablanović Vukašin iz GTC racing tima iz Kraljeva šesti. U drugoj trci Nenad Petrović je bio treći i pokazao da se nalazi u fntastičnoj formi pred sledeću trku u čačku, dok je konkurent Jablanović bio peti a Vukajloić šesti. U ukupnom plasmanu Petrović je zauzeo treće mesto.

U klasi MXW u prvoj vožnji najbolji naš predstavnik od 24 vozača bio je Milan Stojanović iz MK Tanasko Rajić na šestom mestu, ispred Gabora Sagmajstera. Druga trka je donal guzvu gde je došlo do povrede Stojanovića i odustajanja Gabora Sagmajstera, dok je naš najjbolje plasiran vozač bio Vlade Rajević iz Termorad AMSK “Čačak” na petom mestu.

Za sledeći vikend očekuje se spektakl na Jeljenu na stazi “Miloš Lijeskić” kada je zakazana Otvorena trka za šampionat Srbije u moto krosu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here