Naučno tehnološki park Čačak u saradnji sa Fondom za inovacione delatnosti predstavlja Program ranog razvoja i Program sufinansiranja inovacija.

Predstavljanje programa biće održano u sredu, 29. maja sa početkom u 11 časova u Startap centru Naučno tehnološkog parka Čačak, Trg narodnog ustanka 2, 32000 Čačak. Predstavljanje programa će držati Vladimir Vojvodić – savetnik u Fondu za inovacione delatnosti!

Fond za inovacionu delatnost raspisao je novi javni poziv kroz koji će dodeliti 4,5 milion evra za podršku inovativnim aktivnostima malih i srednjih preduzeća: Program ranog razvoja i Program sufinansiranja inovacija.

Za ovaj javni poziv, koji je otvoren do 1. jula 2019. godine, sredstva su obezbeđena iz IPA projekta „Razvoj novih proizvoda i usluga kroz komercijalizaciju istraživanja u malim i srednjim preduzećima“.

Program ranog razvoja namenjen je mikro i malim preduzećima, koja posluju ne duže od tri godine, a koja razvijaju tehnološku inovaciju za kojom postoji potreba na tržištu. Inovativni projekti preduzeća se sufinansiraju u iznosu od 80 hiljada evra.

Program sufinansiranja inovacija namenjen je mikro, malim i srednjim preduzećima kojima su potrebna značajna finansijska sredstva za realizaciju razvojnog ciklusa tehnoloških inovacija i pokrivanje visokih troškova za prenos istraživanja u komercijalno održiv proizvod. Inovativni projekti preduzeća se sufinansiraju u iznosu od 300 hiljada evra.

Prijave inovativnih projekata podnose se putem portala Fonda za inovacionu delatnost.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here