Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kaže da su mu iz EU i NATO poručili da je jutrošnja akcija specijalaca na severu Kosova borba protiv kriminala – što je ocenio kao licemerje. Ako se nastave napadi na Srbe – vojska i policija kreću!

On je u Skupštini Srbije rekao da je do sada u akciji na Kosovu uhapšeno 23 osobe srpske i bošnjačke nacionalnosti, a da će biti uhapšeno još pet Albanaca da bi se “dokazale” tvrdnje da je u pitanju navodna akcija protiv kriminala i korupcije.

Objasnio je da je to u skladu sa informacijama koje je pružio još 17. maja – da albanske snage pripremaju hapšenje više desetina lica pod izgovorom borbe protiv organizovanog kriminala i podsetio da je još tada rekao da će to uneti ogroman strah kod naroda.

U pitanju je, kaže Vučić, kao što je ranije upozorio akcija čiji je cilj da se zaplaši srpski narod na Kosovu.

Objasnio je da je trenutno najteža situacija u Zubinom Potoku, u kom se nenaoružani Srbi suprotstavljaju ekstremistima i da je u toku premlaćivanje Srba , da im se upada u kuće, da specijalcu sve lome, gađaju ih kamenica, da je pucano iz bojevog oružja.

Vučić je objavio i da poslednje, nepotvrđene informacije govore da da je pretučen i ruski državljanin Mihail Krasnoščenko – radnik UNMIK administracije.

“Pretukli su ga i priveli da bi se, ako je informacija pouzdana, najverovatnije da bi se dodvorili onima koji su celu akciju odobrili”, rekao je Vučić.

Dodao je da je jutros pre 6 sati krenula akcija jedinica FIT i NJSO (doskorašnja ROSU), da su do sada upali na teriotoriju severa sa 73 uglavnom oklopnih vozila, a da još 65 ukupno čeka na jugu i u opštini Srbica.

On je rekao da je Srbija kontaktirala EU i NATO i da su im rekli da je na Kosovu u toku akcija protiv organizovanog kriminala.

On je naglasio da je odgovor Srbije na sve OVO:

“Jutros u 6. 20 kao vrhovni komandant oružanih snaga naredio sam da ako dođe do bilo kakvog ugrožavanja poretka i života našeg naroda – zaštitićemo naš narod. Svesni smo svih teških i užasnih posledica, ali nastavićemo da radimo na očuvanju mira i stabilnosti, ali kada vidiite da neko hoće da uništi narod….Mi da dozvolimo novu Oluju nećemo”.

Naglasio je i da su sve policijske jedinice u punoj pripravnosti.

“Ako dođe do eskalacije napada i daljih napada na srpski narod, Srbije će pobediti”, rekao je Vučić.

Sa predsednikom su u parlament došli i ministar policije Nebojša Stefanović i direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić.

Izvor: Mondo

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here