LUČANI – Na teritoriji opštine Lučani danas je nastavljena procena i sanacija šteta nastalih nakon poplava koje su Dragačevo zadesile u ponedeljak.

Opština će tokom dana formirati komisije za procenu štete na stambeni, privrednim, građevinskim i poljoprivrednim objektima, a u uklanjanje svega što su reke nanele uključila se u vojska.

Predsednik opštine Lučani Milivoje Dolović, izjavio je Multimedijalnoj novinskoj agenciji da je tokom jučerašnjeg dana poplavljeno oko 150 domaćinstava.

– U ovom trenutku je najvažnija procena štete na stambenim objektima nakon ovim poplava koje su bile gore nego one iz 2014. i 2016. godine. Nivo Bjelice u opadanju. Na terenu je oko 15 mašina našeg komunalnog preduzeća – rekao je Dolović.

Prema njegovim rečima, više od 20 mostova je oštećeno ili odnešeno, 30 putnih pravica je u prekudu u Kotraži, Glovu, Vučkovici, Viči, Kaoni…

Dolović ističe da se u jučerašnjih poplavama kao dobro pokazao zaštitni bedem koji je izgrađen prethodnih godina.

– Taj bedem juče je zaštitio Lučane, ali ne i Đerać, jer lokalna samouprava nije uspela da pribavi određene dozvole od troje građana kako bi se i na levoj obali izgradio takav bedem – naglasio je Dolović.

On je rekao i da će se za pomoć obratiti republičkim institucijama.

Izvor: MNA

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here