U nedelju na padinama Jeljena, u organizaciji Termorad AMSK Čačak održana je četvrta trka Otvorenog šampionata Srbije u moto krosu uz učešće 65 vozača u sedam klasa.

Publika je imala priliku da prisustvuje odličnim trkama, koje su vožene po dve u svim klasama. Vredelo je doći i videti na delu majlađe takmičare i odlične vožnje u profi klasama MX1 i MX2.

U najmladjoj klasi MX65 koja se vozila skraćenom stazom zbog uslova na stazi prouzrokovanih velikim padavinama u subotu, trijumfovao je Danilo Crnjanski iz BAP racing tima ispred domaćeg takmičara Alekse Milosavljevića iz MK “Tanasko Rajić” i trećeplasiranog Vuka Ćajića iz AMD Rogatica, BIH. U klasi MX85 ubedljiv je bio Vuk Drmanac iz MK “Tanasko Rajić” ispred Relje Kuzmana iz MK “Ere” iz Arilja, dok je treće mesto osvojio Aleksa Milosavljević, koji nastupa u ovoj sezoni u dve klase.

U klasi MX1 takmičar iz Slovenije Theo Urbas je pobedio u obe vožnje ispred Miloša Đorđevića iz ekipe Termorad AMSK „Čačak“ dok je treći bio Marko Kostić iz MK “Kostić” iz Pirota.

Najzanimljivija vožnja dana viđena je u klasi MX2, gde je ljubimac čačanske publike Nenad Petrović iz MK “Tanasko Rajić” u direktnom duelu sa konkurentom za tituli Vukašinom Jablanovićem iz „GTC racing“ tima iz Kraljeva, pobedio i krupnim korakom grabi ka novoj tituli, dopk je treći bio Strahinja Kalamković iz MK „Extreme“ iz Beograda.

U klasi MX2 junior Strahinja Kalamković iz MK „Extreme“ iz Beograda je bio prvi,  Milić Zimonjić iz MK „Zlatibor“ drugi a Milan Vukajlović iz MK “Tanasko Rajić” treći.

U kupu Srbije, u klasi MX3 vozač ekipe Termorad AMSK „Čačak“ Vlade Rajević pobedio je prošlogodišnjeg šampiona Viktora Langa, dok je treći bio Dejan Paunović iz MK “Tanasko Rajić”.

U klasi MXB prvo mesto zauzeo je vozač iz Slovenije Miha Urbas koji je nastupao za domaću ekipu Termorad “AMSK Čačak” Česk Mark iz kluba MX024, dok je treći bio Filip Savić iz kluba MK „Extreme“.

U klasi MXS Branko Radanov iz MK “Tanasko Rajić” bio je prvi, Vlatko Provodovski iz BAP racing tima drugi, dok je treći bio Miloš Kalamković iz MK “Extreme”.

U lasi ATW popularni četvorotočkaši prvi je bio Zdravko Crnjanski iz BAP racing tima, drugi Oliver Ferkete iz istoimenog kluba i treći Viktor Gavrilović iz “Hard enduro” Ravna Gora.

U ekipnoj konkurenciji naši klubovi su takodje imali uspeha. U klasi ekipa klubova I prvo mesto osvojio je MK „Tanasko Rajić“, drugo MK „Ere“ , a treće ekipa Termorad “AMSK Čačak”.

U ekipnoj konkurenciji u klasi ekipa klubova I prvo mesto osvojio je klub organizator Termorad AMSK „Čačak“, drugo Bap racing tim, a treće mesto ekipa MX024.

Nastavak prvenstva je 23.juna na stazi “Globare” u Kruševcu kada se pored našeg šampionata vozi i Istočno evropski šampionat.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here