Politički stavovi glumca Miloša Bikovića često su prethodnih meseci bili predmet polemika, pre svega sa kolegama neistomišljenicima.

Kritičari su mu prebacivali susrete sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Moskvi, gde gde inače Biković uspešno gradi karijeru.

Biković je gostujući u Jutjub emisiji “Zaključak” govorio o tome kakvi su mu utisci iz razgovora sa Vučićem.

“Na momente imaš utisak da pričaš sa likom koji je vrlo prekaljen na ulici, ima taj narodski ulični kliker.

Onda na momente imaš utisak da pričaš sa velikim evropejcem, pa onda imaš utisak da pričaš sa rusofilom. A ustvari pričaš sa čovekom koji se nalazi u jednom procepu.

Pritisci sa Zapada oko Kosova, pritisci iznutra… Ti u ustvari pričaš sa čovekom koji se po profesionalnoj vokaciji nalazi u jednoj predizbornoj kampanji”, rekao je Biković.

On je rekao da je pažljivo pratio šta mu Vučić priča.

“Ono što on kaže… Ja sam baš obratio pažnju da li je ono što je meni rekao u razgovoru bilo posle tako u nastupima njegovim. I imao sam prilike da to vidim. I to je zaista bilo tako. On je rekao da jedno isto govori i Putinu i ovim zapadnim liderima i uverio sam se da je to tako”, rekao je slavni glumac.

On je rekao da nije sa njim drugar i da ne može da kaže da li je dosledan u svemu

Biković je rekao i da su pričali o kulturi, kao i o rijaliti programima.

“Ja sam mu rekao ono što pričam i javno. On je na to rekao rekao ‘pa to je privatna televizija i ne mogu da se meša u program privatne televizije’.

Imao sam neformalan razgovor gde smo pričali malo o rusko srpskim odnosima i kako bismo tu kulturnu saradnju mogli malo pojačamo. Podržao sam ideju da se otvori srpski kulturni centar u Moskvi.

Biković je rekao da bi bilo dobro da imamo centralizovano mesto gde bi srpski autori mogli da dolaze, da tamo mogu da organizuju dešavanja i da se promoviše srpska kultura”, rekao je Biković.

On je rekao da se Vučiću ta ideja dopala.

“Kapiram da je to, recimo, dvehiljadita ideja tog dana koju mu je neko pomenuo”, rekao je Biković.

On je potom dodao:

“Najvažnije je što bi o njemu moglo da se kaže o Vučiću je da on zaista ima veliki uticaj i moć i prava stvar bi bila da iskoristi to da osnaži institucije. To bi bilo najbolje i najpametnije i za Srbiju i za njega. Ja vidim progres u Srbiji. Znam da ljudi žive teško i to isto vidim, ali smatram da ako postoji neki progres da treba taj progres da se poveća.”

Glumac je rekao i da ga “boli uvo” kako će neko da reaguje na to što on govori.

“Zaista je tako, ja neću da se kandidujem”, rekao je Biković.

Izvor: Nedeljnik.rs

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here