Tri nedelje uoči EP košarkašica, koje organizujemo zajedno sa Letonijom, Košarkaški savez Srbije upriličio je promociju novih dresova nacionalnog tima – i opet, u mnogima omiljenoj, plavoj boji.

Bogdan Bogdanović i Sonja Petrović

S obzirom na to da je događaj u restoranu “Topčiderac” bio posvećen novim dresovima reprezentacije, predsednik KSS Predrag Danilović podsetio se dana kada je on prvi put igrao za svoju zemlju i obukao dres sa državnim grbom.

“Onaj ko nije nosio taj dres, bilo da se ta zemlja zvala SFRJ, SRJ, SCG ili Srbija, može možda da pretpostavi kakav je to osećaj. Moja malenkost to sigurno zna. Nadam se da će momenat kada obuku taj dres, mladim košarkašima i košarkašicama takođe ostati u sećanju za vjek i vjekov”, rekao je Danilović.

Danilović je istakao da je predolimpijska 2019. puna izazova, ali i očekivanja.

“Organizacija Evropskog prvenstva za košarkašice je veoma teška, jer kad predstavljate Srbiju imate dvostruku obavezu – da budete dobri domaćini i da ostvarite rezultat. Siguran sam da mi možemo i jedno i drugo”.

Danilović se zahvalio Vladi Republike Srbije, ministarstvu omladine i sporta i svima koji su zajedno sa KSS stvorili uslove za kvalitetne pripreme svih nacionalnih selekcija.

“Naš cilj je da na OI u Tokiju učestvujemo sa tri ekipe. Zato je ova godina izuzetno važna”, aludirao je na seniore, seniorke i basketaše 3×3.

Košarkašima krajem leta predstoji Mundobasket u Kini.

“Biće to najjači šampionat sveta svih vremena. Ukoliko nas posluže zdravlje i sreća, u Kinu ćemo otputovati u najjačem sastavu. To govori da srpski dres nije izgubio vrednost, kao što se moglo čuti poslednjih godina. I dalje je čast i izazov igrati u njemu i predstavljati svoju zemlju”.

Izvor: Mondo

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here