Čačak – Šef odborničke grupe Dveri Aleksandar Tanasković govorio je danas o nastavku, kako je rekao političkog progona funkcionera Dveri od strane tužilaštva, sudova, policije, pa čak i ljudi iz kriminalne sredine.

„Mi smatramo da su svi funkcioneri Dveri na slobodnoj listi za lov i odstrel od strane prethodno navedenih institucija i da vlast ne čini ništa da se to spreči. Protiv nekoliko funkcionera vode se procesi, naše kancelarije su na više mesta napadane, a vlast na to ne reaguje“, kazao je Tanasković.

On je dodao da je i protiv njega u Čačku vođeno, kako je naveo političko suđenje.

„Činjenica je da su prvobitnu optužnicu morali da koriguju na sugestiju suda. Takođe činjenica je da se događaj za koji mi se sudilo ne može okarakterisati kao nasilničko ponašanje u smislu zakonskih odredbi. I činjenica je da je Ivana Kostić (aktuelni javni tužilac u Čačku) imenovana na tu funkciju tek nakon što je podigla optužnicu protiv mene, a da je Vladan Filipović, sudija postupajući, dobio unapređenje kada je brzo i ekspresno završio presudu“, rekao je Tanasković dodajući da je protiv njega ponovo pokrenuto političko suđenje.

„Aleksandar Maksimović i Igor Trifunović navodno su oštećeni, jer sam na sednici 11. jula 2018. godine poslao poljubac Igoru Trifunoviću, što je tačno, ali nije tačno da sam pretio. Zbog toga sam optužen za teže remećenje javnog reda i mira i ugrožavanje spokojstva građana, iako je sednica bila kasno uveče i nije bilo kamera, već samo po neki odbornik”, kazao je šef odborničke grupe Dveri.

GZS

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here