Čačak / Soči – Prijateljstvo Srbije i Rusije potvrđuje se svakim danom. Srpska deca iz Čačka, Valjeva, Novog Pazara posetila su Soči gde su svečano dočekani.

Mališani su imali priliku da uživaju u druženju i igri, a osmesi na njihovim licima govorili su više od hiljadu reči. Mnogi su razmenili brojeve telefona, tako da će se ove međunarodne posete, po svemu sudeći, definitino nastaviti.

U poseti Čačku pre mesec dana bio je upravo i gradonačelnik Sočija, Anatolij Nikolajevič Pahomov i tom prilikom istakao koliko je rusko – srpsko prijateljstvo jako i da uskoro očekuje goste iz naše zemlje, što se i ostvarilo.

“Grad Soči je olimpijski grad i želimo da ga predstavimo ovde sa ciljem da se uspostavi saradnja sa Srbijom. Da se vidi šta pruža. Kod nas postoje svi tipovi turizma, jer dok se u maju kupate u Crnom moru, u isto vreme možete da posmatrate skijaše kako skijaju na obližnjim planinama. Ono što je još karakteristično za Soči jeste da je on lečilište, i tu smo da predstavimo potencijale banjskog turizma i prirodno lečenje. Današnji susret je omogućio zbližavanje srpskih i ruskih kompanija , njihov dalji rad treba da obezbedi međusobnu razmenu turista i ako ta saradnja bude uspešna postoji mogućnost da se otvore direktne avionske linije i oba pravca. Ja vam želim dobrodošlicu i nećete zažaliti, jer vam nudimo udobnost i sigurnost”, rekao je Pahomov prilikom boravka u Čačku.

Izvor: Gzs

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here