Deca KUD „Žele“ su u subotu postali prvaci Srbije. Republičko dečije takmičenje se održalo u Valjevu u organizaciji Saveza amatera Srbije i Ministarstva kulture. Učestvovalo je 16 ansambala koji su se kvalifikovali preko regionalnih smotri.

Najveći uspeh u istoriji čačanskog folklora i čačanske scene i ujedno najveći uspeh KUD „Dule Milosavljević Žele“. Ranijih godina smo osvojali srebrne ili bronzane plakete, ali ove godine je došao red na zlatnu. Uspeh je još i veći kada se zna da je naš dečiji ansambl u proseku mlađi od ostalih oko jedne do dve godine. Ovu generaciju smo pažljivo selektirali, tako da očekujemo još nagrada u narednom peridu. Naravno, ništa ne bi bilo moguće da nemamo veliku pomoć grada Čačka koji pomaže sva društva u gradu, rekao nam je predsednik društva Vojin Jakovljević.

U narednom periodu nas očekuje dosta nastupa, a kruna sezone će niti turneja prvog ansambla, koji ove godine putuje u Španiju na desetodnevnu turneju.

Takođe, suorganizatori smo velikog međunarodnog festivala folklora „ETNOFEST“ koji će se održati u Čačku od 21-24 jula na gradskom trgu. U goste nam dolazi preko 300 učesnika iz  svih krajeva sveta, Indonezije, Meksika, Rusije, Alžira, Španije, navodi Jakovljević.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here