Čačanski kikbokser, dvadesetpetogodišnji, Miloš Bajović već nekoliko godina nastupa u Aziji, gde beleži vrhunske rezultate, pre svega u Kini. Ovo je njegova priča.

Miloš Bajović je rođen 27.5.1994. u Čačku, kik boksom je počeo da se bavi sa svojih 15 godina, i kako kaže, ne sluteći da će to kasnije da mu postane profesija.

Sve je počelo u klubu Borac iz Čačka, nastavilo se 2015. kada sam proglašen za najboljeg borca Beogradskog saveza, kaže Miloš i nastavlja. U Novembru 2016. godine sam odlučio da svoju karijeru nastavim u Kini. Moj prvi meč u Kini je bio 30. decembra 2016. u Šenženu gde sam ostvario svoju prvu pobedu. Za nepune 3 godine nastupao sam 13 puta od čega sam 11 puta izlazio kao pobednik (6 mečeva završio nokautom). – ističe Miloš Bajović.

Foto: Privatna arhiva

On posebno ističe i izdvaja meč koji je održan u Pekingu 6. decembra 2017. u organizaciji “King of Kungfu” čiji je promoter bio slavni bokser Ivander Holifild. Ono zbog čega je taj meč bio posebno značajan Milošu je dozvola organizacije je da ‘izađe’ na ring uz pesmu Kosovski božuri. Miloš kaže da ta slika “Veliki Peking, Srpska zastava, naša pesma i naravno pobeda” zauve ostati u pamćenju.

Foto: Privatna arhiva

Naredna, 2018. godina je obeželena sa 8 mečeva i 8 pobeda u nizu od koji su se 4 zavrsila prekidom (nokautom) i nastupanjem u najvećim kineskim i vodećim svetskim organizacijama kao što su “Kunlun fight” i  “WLF” u kojima je Miloš pobedio tri Kineske “super zvezde”.

Foto: Privatna arhiva

Ova godina je godina za nov početak kaže Miloš i dodaje da je aplicirao na Konkursu za “Tiger Muay Thai tryout” (jedna od najvećih svetkih sala) koja se nalazi na Puketu (Tajland) što je bio idealan korak za ono što je Miloševa želja. Sama činjenica da se za taj konkurs na godišnjem nivou prijavi desetine hiljada boraca širom sveta od kojih oni biraju 40 je bila izazov. Miloš je 5. maja ove godine dobio poziv i šansu da se takmiči sa ostalih 39 konkurenata za 8 mesta sponzorsvta koje ta sala daje na godišnjem nivou. Sama ta činjenica da takva sala svrstava  Miloša u top 40 boraca sveta bi nekoga zadovoljila ali ne i njega, Miloš želi i hoće više i izražava veliku nadu da će postati jedan od tih 8 odabranih.

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here