Na Fakultetu tehničkih nauka u Čačku organizovan je probni prijemni za kandidate koji će ove godine konkurisati za upis u prvu godinu studija na neki od šest studijskih programa osnovnih akademskih i integrisanih akademskih studija.

Na probnom prijemnom organizovanom iz matematike, fizike, osnova elektrotehnike, informatike i organizacije bilo je oko 240 budućih brucoša.

— Dolazim iz Foče i za FTN sam saznao kada su profesori fakulteta dolazili u našu školu. Svidelo mi se na prvi pogled i odlučio sam da počnem da se spremam. Planiram da upišem informacione tehnologije, jer sam uvek voleo informatiku i računare. Nisam pohađao pripremnu nastavu zbog udaljenosti ali sam sve za pripremu preuzeo  sa sajta fakulteta. Ovaj probni prijemni će mi značiti da bih proverio svoje znanje i upoznao se sa procedurom — rekao je Dražen Pljevaljčić iz Foče.

— Odlučila sam se ovaj fakultet zato što mi je blizu i manji je grad u odnosu na velike univerzitetske centre. Pohađala sam pripremnu nastavu i svakako ću imati manju tremu kada dođem na pravi prijemni ispit — kaže Bojača Đalović iz Aranđelovca koja će upisati  Inženjerski menadžment.

— Konkretno, želim da upišem Elektrotehničko i računarsko inženjerstvo iz razloga što su to neke oblasti kojima želim dalje da se bavim. Što se tiče pripremne nastave, dolazio sam i sve je bilo odlično organizovano. Profesori su se maksimalno trudili da nam izađu u susret i pomognu da se što bolje spremimo. Uzeo sam zbirku za pripremu i do 3. jula mislim da ću biti potpuno spreman — kaže Ivan Bojović iz Čačka.
Prodekan FTN-a Milan Plazinić kaže da se organizacija besplatne pripremne nastave i probnog prijemnog ispita pokazala kao dobar potez, jer budući brucoši na prijemnom ispitu postižu sve bolje rezultate.

—Iz godine u godinu rezultati koji postižu kandidati za naš indeks su sve bolji i osetno je poboljšan uspeh na pravom prijemnom ispitu — kaže prodekan Plazinić.
Prijavljivanje kandidata počelo je 17. juna i trajaće zaključno sa ponedeljkom 24. junom. Prijemni ispit održaće se 3. jula.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here