Predsednik Srbije i SNS Aleksandar Vučić rekao je danas da će izbori biti održani u martu, aprilu, će biti najteži do sada, a od stranačkih kolega zatražio je da idu pred ljude, da im govore istinu, da se bave svojim poslom, a ne međusobnim ratovima.

– Brza kampanja, najteži izbori, pritisci spolja će biti veliki, jer neki neće želeti da Srbija bude samostalna i da suvereno donosi svoje odluke. Neki su gladni para, malo je 500 miliona evra koliko su neki strpali u dzep, tražiće još novca, vide da sada ima novca u kasi… Moja molba za vas je prosta: razgovarajte s ljudima, nemojte da vam bude to teško, govorite istinu, nemojte da obmanjujete i govorite da smo uradili nešto što nismo, govorite istinu i borite se i kada je reč o Kosovu, Crnoj Gori – rekao je Vučić na sednici glavnog odbora SNS.

A istina je, kaže, da nisu njegovi politički protivnici doveli u Srbiju Si Ðinpinga, niti su razgovarali sa Putinom, kao što on jeste.

– I moji prvi razgovori su izgledali kao njihovi, a kad smo vratili pare koje dugujemo onda smo počeli da razgovaramo na ravnopravan, prijateljski način, da tražimo nešto, a ne samo o dugovima da pričamo. Idite pred narod, govorite istinu, nemojte da se svađate između sebe, jer više energije ste potrošili na međusobne spletke i svađe, nego da odgovorite političkim protivnicima – poručio je Vučić.

Kaže i da je SNS demokratska stranka, u kojoj može sve da se kaže.

– Dođite na glavni odobor i recite sve u lice, a ne da vodite ratove između sebe. Ne mogu više to da slušam. Pozabavite se malo političkim protivnicima, odgovorite im nešto. Koliko vas je ovde – 600? Da li je neko od vas 600 odgovorio na to što su za mane rekli da sam Hitler i da ću biti obešen? Da li je neko reagovao – nije! Nisam tražio, i ne treba, znam da se odbranim od takvih. Neće mene da veša niko od njih jer se slabića nikad nisam plašio. Ali njima ništa ne sme da fali – rekao je oštro Vučić.
Vučić je ovom prilikom najavio smene u SNS jer je vreme za ljude koji, kako je rekao, imaju strast, zelju, energiju i entuzijazam da pokažu koliko vole svoju zemlju, grad i selo i koliko su u stanju da se bore za Srbiju.

– Govorićemo na predstojećoj sednici proširenog Izvršnog odbora i proširenog gradskog odobra Beograd i želim da vam kažem da će svakako biti promena i u lokalnim samoupravama i na našim lokalnim listama za predstojeće izbore, kao što će biti promena i na listama za republički parlament. To je moj predlog, da izađemo i sa velikim brojem novih i mlađih ljudi- naveo je Vučić.
Vučić kaže da je to njegov predlog koji mogu da odbiju u stranci, ali da treba uvesti nove ljude, koji, ističe, imaju strast, zelju, energiju i enetuzijazam, da pokažu koliko vole svoju zemlju, grad i selo i koliko su u stanju da se bore za Srbiju.

– Mnogima se to neće svideti, ali nažalost, govoriće se i o nekima od vas u narodnom periodu na skupštini ili kongresu stranke. Neki će dobrovoljno da odu sa svojih funkcija, a neki neće dobrovoljno – istako je on.

Sednici u SC Šumice prisustvovali su funkcioneri stranke Maja Gojković, Jadranka Joskimović, Nebojša Stefanović, Marko Đurić, Miloš Vučević, Milenko Jovanov, Zoran Babić, Miroslav Čučković.
Zahvalio je predstavnicima Srpske liste na KiM, koji, kaže, za svoje protivnike imaju i Tačija, Haradinaja i celu međunarodnu zajednicu.

– Jedino što im pričaju je da se odreknu Srbije i Vučića i ako to učine imaće sve. Vidite kako se drže naši momci i devojke, nikada na to nisu pristali. Pokazali su svoju snagu i u tome je snaga Srpske liste – rekao je Vučić.

Najavio je da on lično ima nameru da obiđe u narednom periodu sve beogradske odbore stranke, a zatim i sve okružne odbore SNS.

Zamolio je stranačke kolege da se pripreme tokom leta, jer u narednih 21 dan želi da obiđe sve beogradske opštinske odbore.

Dodao je da to nema veze sa kampanjom “Budućnost Srbije”.

– Ne zato što ne želim da obilazim opštinske odbore širom Srbije, već zato što neću imati dovoljno vremena. To ćemo uglavnom vikendom da organizujemo, da dovedemo ljude, da razgovaramo na proširenim okružnim odborima – rekao je Vučić.

Snaga SNS nije u odboru i predsedniku, već u narodu

Predsednik SNS Aleksandar Vučić istakao je danas da je SNS neuporedivo najbolja stranka u poređenju sa drugim strankama u Srbiji, a da njena snaga nije u glavnom i izvršnom odboru ili predsedniku, već u narodu.

– Nisu, na kraju, ljudi ludi zašto glasaju za nas, zato što naš narod razume šta radimo i suprotstavljaju se tiraniji na ulicama – rekao je Vučić.

Opoziciji je poručio da mu ne mogu ništa, jer, ističe, rezultati vladajuće stranke govore više, a ti rezultati su, ukazao je predsednik, bolja ekonomska situacija i petostruko snažnija vojska i policija i najavio da će ove godine njihovi pripadnici imati povećanje plata.

Podseća, Srbija je imala jedan avion koji je “nekada mogao, a nekada nije mogao da poleti”, a da danas ima 14 aviona i najavio da će do kraja godine dobiti 19 helikoptera.

– Sve Lazare i Miloše, sva oklopna vozila koja imamo danas nisu postojala. Oni su uništavali strele za 934 dolara koje su dobijali od Amerikanaca – rekao je Vučić.

Istakao je i da srpska policija danas ima mnogo bolju opremu i oružje, i upitao da li je neko priznao da je policija danas opremljenija i da dobro radi posao, kao i da li je neko primetio da nije bilo šest meseci mafijaškog ubistva u Srbiji.

Ja zbog naroda idem po Srbiji, ne stavljajte mi ograde

Predsednik SNS poručio je danas funkcionarima te stranke da više razgovaraju sa ljudima i da ne želi više da na skupovima u okviru svoje kampanje Budućnost Srbije vidi ograde između njega i naroda.

– Ili, ostavite ogradu pa svi iza ograde, a ne ’valentino, pa šanel tašnica’ u prvom redu, za funkcionere, a narod – iza ograde. Neću to da vidim, hoću narod da vidim koji glasa za nas – rekao je Vučić na Glavnom odboru SNS.

Ne želi, kaže, više ni da sklanjaju nekog ako dođe da kritikuje ili ga čak gađa jajima i paradajizom.

Kako je kazao, pitaće takve za šta im je kriv i predočiti šta je do sada uradio za njihove opštine i mesta i šta nemerava tek da uradi.

– Ali, neću da vidim da je narod sklonjen, zbog tog naroda smo tu došli – poručio je Vučić.

Tim pre što je, kako je istakao, ova vlast uradila pet puta više nego drugi, od autoputeva, fabrka, pruga i svemu drugom, na primer, otvaranju muzeja, pa čak i u sportu zbog velike podrške od strane države.

– Da li ima okruga da nisam neku fabriku otvorio, možda jedan ili dva i to ću uskoro, a u nekim opšitna i po šest ili sedam fabrika sam otvorio. Neki nisu toliko ni za 20 godina. Rekli smo kada smo otvarali Meitu u Obrenovcu da će biti zaposleno 1.500 ljudi, pa su me napali kako lažemo pošto u ugovoru piše 750, iako smo im objasnili je to samo prva faza. A biće ukupno zaposleno 3.000 ljudi.

Vučić je dodao da želi da čuje kao predsednik Srbije srpske domaćine šta misle i da ih pozove da pomognu u vođenju zemlje.
Vučić ističe da voli i poštuje one koji se bore jer oni mogu da guraju i državu i stranku napred.

– Imali smo važnu delegaciju u Kini, 15 ljudi, da vide kako radi Komunistička partija Kine. Ono kako oni rade hoću da vi radite u narednom periodu. Hoću da razgovarate sa ljudima. Neću ogradu između funkcionera i naroda. Neću da gledam tašnice, hoću da gledam narod. Neću da vidim nikoga ispred ograde – poručio je Vučić odbornicima.

GZS/Novosti

Ostavite Vaš komentar

Ime

Komentar

Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Nazad

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here