Naslovna Obrazovanje KOMBINOVANI TEST, REŠENjA! Pogledajte ODGOVORE NA PITANjA koja su mali maturanti danas...

KOMBINOVANI TEST, REŠENjA! Pogledajte ODGOVORE NA PITANjA koja su mali maturanti danas polagali

Mali maturanti su danas na maloj maturi rešavali kombinovani test. Testiranje je završeno u 11 časova, a ovo su rešenja tog testa.

Mala matura počela je u ponedeljak testom iz srpskog jezika. Juče je trebalo da osmaci polažu matematiku, ali je ona odložena za četvrtak, s obzirom na to da su testovi procureli u javnost veče pre planiranog ispita, a danas je pred osmacima bio kombinovani test i to rezervna varijanta, kako je Ministarstvo prosvete odlučilo iz predostrožnosti.

Naime, nakon skandala sa testom iz matematike, a zatim i navoda pojedinih medija da su i kombinovani testovi “provaljeni”, što se ispostavilo da nije tačno, Ministarstvo je iz predostrožnosti povuklo iz škola distribuirane testove.

Ministarstvo je odlučilo da se danas polaže rezervna varijanta a ne ona koja je bila prvo planirana.

Na današnjem kombinovnaom testu bilo je 20 zadataka iz pet predmeta – biologije, istorije, fizike, hemije i geografije. Mala matura počela je u ponedeljak testom iz srpskog jezika.

Osmaci sutra takođe od 9 do 11 polažu matematiku, što je trebalo još u utorak, ali je pomerano na četvrtak i time se završava mala matura.

 

IZVOR: Novosti

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here