Proteklog vikenda 15/16.6.2019 u Kruševcu je održano finale kupa Srbije za starije juniore/ke na kome su uspešan nastup imali članovi AK “ČAAK” Ivana Ilić, Sanja Đoković i Ognjen Nikolić. Uprkos visokoj temperaturi i činjenici da su još uvek mlađi juniori sve troje su postigli odlične rezultate.
U disciplini 100 metara i 200 metara Ivana Ilić je ostvarila dve nove pobede i potvrdila renome najbrže juniorke u Srbiji. Pošto je ovo bilo izborno takmičenje za Balkansko prvenstvo za starije juniore koje se održava u Rumuniji Ivana je pozvana od strane selektora, ali je ipak odlučila da otkaže nastup da bi se što bolje pripremila za predstojeće Balkansko prvenstvo za mlađe juniore i EYOF gde će se takmičiti u svojoj kategoriji.
Odličan nastup i dva 2. mesta ostvario je Ognjen Nikolić u trkama na 1500 metara i 3000 metara postigavši nove lične rekorde.
Treća takmičarka “ČAAK” – a, Sanja Đoković osvojila je 2. mesto u trci na 1500 metara i 5. mesto u trci na 800 metara.
Na kupu Srbije za starije juniorke je nastupilo 29 klubova, a u zbiru bodova koje su osvojile Ivana i Sanja AK “ČAAK” je rangiran na 6 mesto iza “Partizana” Beograd, “Mladosti” Zemun, “Kruševca”, “Vojvodine” N. Sad i “AŠK Tempo” Šabac.
U nedelju 16.6. u prepodnevnim satima kao predtakmičenje kupa Srbije održano je prvenstvo centralne Srbije za mlađe pionire/ke (2006/7) i atletske škole “A” (2008/9) “B” (2010/11). Na ovom takmičenju mladi atletičari “ČAAK” – a osvojili su 9 medalja.
U trci atletskih škola “A” za devojčice, na 600 metara Jana Janković je osvojila 1. mesto
U disciplini 300 metara, devojčice za atletske škole “A” Kristina Đurović je osvojila 1. mesto.
U istoj disciplini i uzrastu, ali za dečake pobedu je zabeležio Andrej Cvetić.
Veoma težak, ali uspešan nastup u svojoj prvoj trci na 800 metara za atletske škole “A” imao je Vuk Grujić, koji je zauzeo 3. mesto
U disciplini bacanje vorteksa za devojčice u atletskim školama “B” Lena Dikić je zauzela 1. mesto.
U istom uzrastu i disciplini, ali za dečake pobedio je Lazar Kuljanin.
U trci devojčica na 50 metara sa preponama za atletske škole “B” Nađa Paunović je zauzela 2. mesto.
U istoj disciplini i uzrastu, ali kod dečaka Stefan Delević je osvojio 3. mesto.
U trci mlađih pionirki na 300 metara Iva Zelenović je zauzela 3. mesto.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here