Čačak – Na Fakultetu tehničkih nauka u Čačku počelo je prijavljivanje kandidata koji konkurišu za indeks FTN i trajaće zaključno sa ponedeljkom, 24. juna. 2019. god. Na šest studijskih programa osnovnih akademskih i integrisanih akademskih studija ima mestaza 345 studenata, od kojih 260 za studije iz budžeta i 85 mesta namenjeno je samofinansirajućim studentima.

Kvote za upis na studijske programe, uz manje korekcije, ostale su uglavnom na nivou prošlogodišnjih. Najviše budžetskih mesta ima na studijskom programu Informacione tehnologije, 120 budžetskih i 10 za samofinansirajuće studente, na Elektrotehničkom iračunarskom inženjerstvu predviđen je upis 70 studenata na budžet i 10 samofinansirajućih, dok je na Mehatronici i Inženjerskom menadžmentu planirano po30 mesta i za jedan i za drugi program po 25 na teret budžeta i po pet samofinansirajućih.Za studije Preduzetničkog menadžmenta mogućnost za upis imaće 45 kandidata (15 na teret budžeta i 30 samofinansirajućih. Na petogodišnje integrisane akademske studije Tehnike i informatike planiran je prijem 30 kandidata, pet budžetskih i 25 samofinansirajućih studenata.-Ove godine upisne aktivnosti kreću nešto ranije u odnosu na prethodne godine.Prijava na konkurs traje zaključno sa 24. junom, uključujući i subotu. Prijemni ispit biće održan 3. jula, a upis primljenih kandidata biće od 8. do 12. jula— izjavio je prodekan za nastavu FTN dr Milan Plazinić.

Prodekan Plazinić, poručio je budućim brucošima:-Pozivam i srednjoškolce iz okolnih zemalja da konkurišu, jer mogu se školovati podistim uslovima kao i studenti koji su rođeni u Srbiji.-Školarina za samofinansirajuće studente je nepromenjena, iznosi 81.000 dinara.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here